2015.12.24

Julehilsen 2015

Kære alle – familie, venner og gode bekendte

I og jeres familie ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Mange kærlige julehilsner

Kennel Izinja

 

2015.12.06 – Årets sidste udstilling i Kassel

Fredag morgen – i ly af stormen Helga – drog, Inja, sanne og Dogo og jeg mod syd. Og syd skal tages helt bogstavlig, for vores første stop ved grænsekiosken var der mildt vejr og dejligt solskin. Men vejret ændrede sig og blev kølere, men vi skulle – da vi kom til Kassel – lige op og hilse på Herkules og have et view over Kassel by samt besøge julemarkedet.

Lørdag skulle så stå i udstillingens tegn:

Jeg havde den ære at vise Dogo i bevægelse i Champion Klasse hanner og trioen (Sanne, Dogo og jeg) fik en flot placering som V4 ud af 10.

Inja-musen gjorde det rigtig godt i Åben Klasse tæver – V1 m. CAC og 2. bedste tæve. Så nu mangles der “kun” 1 CAC på en national eller international udstilling før den lille dame er tysk champion. Så vi krydser fingre, men sandsynligheden for noget i morgen er lig nul.

Søndag var week-endens anden udstilling.

Desværre kunne jeg ikke vise Dogo i bevægelse i dag – hanhunde dommeren var meget grundig, hvilket betød at det ikke gik så hurtig i denne ring og tævedommeren var til gengæld mega hurtig. Så stor tak til Gio Ararref for at hjælpe med at vise Dogo. Gio gjorde det rigtig godt og det blev til en V4-placering også i dag.

Inja-musen blev sendt ud af ringen som nr. 5 ud af 18 åben klasse tæver og ja, resultatet blev som ventet – altså ingen placering.

Men Sanne og jeg og hundene havde en rigtig hyggelig week-end i Kassel.

Tak til alle venner og gode hundebekendte for en god og hyggelig week-end.

 

2015.11.10 – Endelig kom Mwisho “hjem” igen

I dag kom Mwisho endelig “hjem” igen eller….. hans jordiske rester kom hjem og resten af ham lever videre bag regnbuebroen.

Det var ikke på den måde Mwisho skulle komme hjem på, men……. nu er han,  hvor han hørte, hører og altid vil høre til og der hvor han ALTDI HAR VÆRET ELSKET.

Mwisho – du er savnet og du vil ALDRIG blive glemt. Du var en en`er – altid blid, kærlig, rar og elskelig.

Sov sødt min elskede dreng.

Det sidste billede der er blev taget af Mwisho – søndag den 11.10.2015 ved vores sommerhus, hvor Mwisho elskede at komme.

 

 

2015.10.26

Mandag den 26. oktober 2015 slog Mwishos hjerte for sidste gang og Mwisho drog over regnbuebroen 11 år, 6 måneder og 17 dage gammel.

 

Mwisho min elskede, dejlige, kærlige, trofaste, blide og milde dreng – du var en ener – du var mit hjerte, du var min sjæl, du var mit liv. Jeg står tilbage med et tomt og alligevel smertende hjerte efter at have mistet dig.

Mwisho, du bragte mig så megen glæde ved at eje en dreng, som dig – du var ALTID den glade, logrende dreng, som elskende alle – 2-, som 4-benene og som alle elskede dig. Du gik altid ind i folk med træsko på og jeg kunne have solgt dig så mange gange, men du hørte KUN til hos mig. Du blev valgt med hjertet og du var altid i mit hjerte og der vil du være til evig tid. Du var noget ganske særligt – simpelthen en fantastisk hund. Du havde en kærlighed til alt levende og troede – måske lidt naivt – at alt og alle var gode for dig

Du stolede altid på mig og jeg var der for dig og jeg tror, at jeg kan sige, at jeg altid har levet op til dine forventninger om at hjælpe eller støtte dig – bare ikke denne sidste gang, desværre.

Jeg har aldrig hørt til negativt ord og dig og selv dyrlægerne og sygeplejerskerne havde kun rosende ord om dig – du var en rar, kærlig og god hund også de 2 dage, hvor du havde mange smerter – ALDRIG gjorde du forsøg på at markere dig, men affandt dig med situationen.

Den sidste 1½ time sammen med dig, er den længste 1½ time i mit liv – den var fyldt med stor sorg og dyb smerte, men også med intensitet. Jeg vidste, at jeg skulle træffe den sværeste beslutning af alle og et eller andet sted, tror jeg, at du også vidste det. Det var den sidste gang vi to skulle være sammen, så tiden sammen betød rigtig meget. Du var til det sidste den glade og kærlig dreng – du tildelte mig så mange kys og slik og dine øjne spillede med en gnist så intens, der ikke kan beskrives. Men jeg måtte lade dig tage denne sidste, lange og svære rejse og du måtte tage den alene. Dine sidste minutter var fredfyldte og du var rolig – jeg holdt om dig og var din nær.

Vi to, Mwisho, har bare været gode sammen – uanset om det var været i udstillingsringen, på træningspladsen, i skoven, på stranden eller herhjemme. Vi har altid været utrolig tæt knyttet til hinanden – der var et usynlig bånd og på det bånd stod der med fed skrift: ”Mwisho og mor”.

I udstillingsringen vil du ALTID blive husket for dit ALTID glade og venlige væsen og din logrende hale og dit helt fantastiske temperament. Fra træningspladsen vil du blive husket for dit super temperament, arbejdsglæde (når det var os to, der trænede sammen). Fra skoven vil du blive husket for din iver for at komme til at følge efter dufte og lyde fra vildt og alligevel gad du ikke gå schweiss – det der gamle blod var bare ikke dig. På stranden vil du blive husket for din glæde ved at løbe løs og lege med enten Chessie-musen eller Mali-drengen eller Inja-musen, du var altid med på leg og sjov – sidste gang sammen med Inja den 11. oktober. Og herhjemme fra vil du blive husket som den, der helst ville være, hvor din mor (mig) var, var jeg hjemme og ikke var slået op om morgenen og du var stået op for at spise din morgenmad og gøre dit morgentoilette, stoppede du ikke med at plage, før du kom ind i sengen til mig – så puttede vi arm i arm eller lå i ske sammen og nød bare at slappe af og være hinanden nær. Du var den kærlige og legesyge far for Inja og en fantastisk legeonkel for vores dejlige A- og B-kuld samt en fanstatisk bror for Chessie. Du er uforglemmelig.

Jeg har altid været så stolt af dig – tænk at have en hanhund, der ALDRIG har knurret mere end 10 gange hele sit liv, ALTID at acceptere livets gang, haft et super temperament, ALTID været glad selvom du havde det mindre godt.

Kære Mwisho – jeg håber, at du nu løber glad og frejdig rundt sammen med din elskede Chessie og andre hundevenner.

Men min kære dreng, du skal vide, at uanset hvor du er og sammen med, vil ingen elske dig højere end jeg gjorde og stadig gør og ALTID vil gøre, ingen vil nogensinde forstå dig så godt, som jeg gjorde og gør, og ingen vil nogensinde savne dig, så meget som jeg gør. En del af mig vil ALTID være med dig og mit hjerte har du ALTID haft og har det stadig. Kunne jeg bare give et eller andet i bytte og så stadig have dig hos mig, så gjorde jeg det uden at betænke mig på noget som helst.

Jeg vil for evig huske dit altid, charmerende, glade drengede udtryk – du blev ALDRIG gammel af sind og du bevægede dig rundt med en spændighed og elegance, så man tænkte ”hvordan kan du gøre det”.

Elskede Mwisho – den kærlighed, som vi to elskede med og den kærlighed, som vi begge gav, den kan ALDRIG brydes.

Ordsproget ”ude at syne – ude af sind” vil ALDRIG komme til at passe på dig, du vil ALTID leve videre i mit hjerte og derfor har jeg kun at sige: På gensyn min elskede Mwisho – vi mødes igen, men indtil da må du lege, løbe, hoppe og have det godt, selv om jeg ved, at også du vil føle et savn i dit hjerte – et savn, der først vil forsvinde den dag vi atter er sammen.

RUN FREE min elskede dreng og hils alle de andre dejlige hunde i hundehimlen.

R.I.P. og TAK FOR ALT.

 

2015.10.03 – Udstilling i Rostock

Fredag blev vores lille familie delt i 2 – drenge- og pigeholdet. Drengeholdet blev hjemme i Sunds for at passe deres arbejde og fik fisk og kartofler og pigeholdet kørte til udstilling med hotelophold i Rostock.

Vi viste fra sidste week-end at der var dommerændring, men…. havde jeg vidst besked om hvem der skulle dømme, havde jeg nok valgt at blive hjemme, hotellet kunne jeg havde afbestilt indtil kl. 18,00 fredag uden at tabe penge.

Men Inja og jeg havde 2 hygge-hygge dage med gåture, god mad og tidlig i seng for at sove arm i arm – på udstillingen fik Inja V3 i åben klasse.

Heldigvis kunne vi komme hurtig hjemad – allerede lidt i 2 (eftermiddag) var vi kørt fra Rostock, og vi kunne se frem til en gang god aftensmad hjemme, en afslapningsaften og endelig en søndag hjemme, for første gang i 5 uger.

 

2015.09.27 – Udstilling i Hamburg

Netop hjemvendt fra Botswana (mandag den 21/9 15) hindrede ikke en week-end i det sydlige – nærmere betegnet Hamburg.

Fredag efter arbejde gik turen sydover til Open Air Udstilling i Hamburg.

Lørdag vandt Inja en stor Åben Klasse Tæver m. V1 m. CAC VDH + blev 2. bedste tæve m. Res.CAC RRCD, hvilket blev ændret til et fuldgyldigt CAC RRCD, da bedste tæve allerede var Club Champion.

Søndag blev Inja V4 i en større Åben Klasse Tæver end i går.

Begge dage løb og stod den lille bandit bare rigtig flot – især hendes løb var utrolig flot.

Mwisho-drengen var med på hans første udstilling som back-up for Inja eller hygge-hygge-hund. Han nød det selvom man godt kunne mærke, at han ikke rigtig forstod, hvorfor han ikke skulle i ringen. Men lørdag fik han en runde efter udstillingen var slut og…. på dommerens opfordring fik han 2 ekstra runder i ringen + spørgsmålet: “hvorfor har du ikke stillet ham i dag?” – det kan da kun siges at være en kompliment.

Tak til alle for en hyggelig week-end. 

 

2015.09.05 – RR-DAG – Mwisho takker af i udstillingsringen

Lørdag morgen blev kursen sat mod Billund – det var med noget vemod i hjertet, for det var sidste gang Mwisho og jeg sammen skulle vise os i en udstillingsring sammen.

Før jul traf jeg en hård og svær beslutning – året 2015 skulle være afslutningen på Mwisho`s udstillingskarrierer uanset hvor godt han ville klare sig.
Så pinsen var hans afslutning i Tyskland og i dag var hans afslutning i Danmark.
Jeg vil gerne have, at folk husker Mwisho for dDEN HAN ER og IKKE DEN HAN VAR – jeg har set så mange gange at folk har udstillet deres gamle hunde som næsten ikke har kunnet klare en runde i ringen, havde triste øjne, slinger i deres bevægelser og selv i deres stå osv. og jeg har ALTID svoret, at det ALDRIG skulle ske for mine hunde.
Mwisho har lige fra hans aller første udstilling – knap 4 måneder gammel – elsket at blive udstillet og har haft en fantastisk udstillingskarrierer og jeg har ALTID været glad og stolt af min elskede dreng – han har altid været glad i ringen og er også kendt rundt omkring både i ind- og udland for hans altid logrende hale og uddeling af kys til div. dommere, tilskuer m.fl. Aldrig nogensinde har han knurret i en ring, uanset hvor hedt det er gået for sig – han kan taget et kig på mig og har så fået kommadoen “rolig dreng” og ja, så var han total cool.

TAK MWISHO-DRENG FOR 11 HELT FANTASTISKE ÅR I UDSTILLINGSVERDENEN SAMMEN MED DIG – DU ER BARE EN EN`ER.

Nu skal Mwisho nyde hans pensionist tilværelse i fulde drag – men han vil stadig komme med os rundt på div. udstillinger, men som tilskuer.

Mwisho sluttede rigtig flot – blev Ecxl.2 m. CK i Veteran Klasse m. en kanon kritik og et mega flot løb og vandt årets konkurrence om BEDSTE RIDGE.

Inja-musen gjorde det også fantastisk flot – hun blev Excl.3 m. CK i en stor Åben Klasse på 10.

Mwisho`s søn Safero Abasi (Inja`s kuldbror) var bare dagens helt – VG 2 i Åben Klasse Hanner og dagens 1. vinder i Ridgeback Klubbens Lydighedskonkurrence (DKK) – det var bare så flot. Det er så utrolig flot, at Brian og Abasi fik en 1. præmie på deres allerførste officielle lydighedsprøve. Et kæmpe stort tillykke til Pia og Brian med de flotte resultater – vi er stolte af jer.

 

2015.09.03 – Mwishos hvalpe fra Kennel Mbwa Mzuri fylder 3 år i dag

Et kæmpe stort tillykke til Mwishos hvalpe fra Kennel Mbwa Mzuri med de 3 år i dag.

Vi håber, at I alle – 2- som 4-benede – får en rigtig god dag og…. så falder der nok en ekstra ikke godbid af til de 4-benede.

Tænk at der allerede er gået 3 år siden at 11 små, dejlige hundebørn kom til verden i Brande – de var alle bare så dejlige og skønne. Det har været sjovt, hyggeligt og dejligt at se så mange af hvalpene til Sanne og Jens`s hvalpetræf – det er altid en fornøjelse at følge ens hvalpenes udvikling.

Tak til alle hvalpenes familier, som tager sig godt og kærligt af hundebørnene og giver dem tryghed, stabilitet, oplevelser.

Mange kærlige hilsener og potedask

Kennel Izinja og far Mwisho

 

2015.08.02 – Udstilling i Bremen

Fredag blev kursen sat mod Bremen og week-enden stod dermed udstillingens tegn.
Det var med lidt blandede følelser vi tog afsted – det var første gang Mwisho var med som “besøgshund” til en udstilling. Og det var da også en mærkelig følelse på begge udstillingsdage, at Mwisho og jeg ikke skulle i ringen sammen, men jeg ved, at jeg har truffet den rette beslutning om at pensionere ham.

Trafikken nedad gik til trods for ca. 48 kilometers vejarbejde – fordelt over 4 stræk -rigtig godt. Så vi var fremme på vores hotel kl. ca. 14 og da vejret var rigtig dejligt, fik vi hurtigt bagagen op på værelset og så ellers ud og lufte hunde samt nyde det dejlige vejr.

Lørdag stod så i udstillingens tegn og Inja klarede sig faktisk rigtig flot – Inja blev V4 i en stor åben klasse på i alt 9. Og ja, man skulle være rigtig glad for at få et V på dagen – jeg tror ALDRIG, at jeg har været på en udstilling, hvor der blev givet så mange G`er + SG`er – SÅ JA, ET V PÅ DAGEN VAR VIRKELIG FLOT OG SÅ MED EN PLACRING OVEN I VAR SUPER FLOT.

Lørdagen sluttede med dejlig mad og selskab på en indisk restaurant, vi fandt det første år vi udstillede i Bremen og det er nærmest blevet en tradition at spise der lørdag aften.

Søndag stod den atter på udstilling OG…… Inja gjorde det bare helt fantastisk.

Da vi stod og ventede på at skulle i ringen, fik Inja “Chessie-udtrykket” i øjnene – “DET-GIDER-JEG IKKE-I-DAG-UDTRYKKET”, og da vi løb ind at det spring og hopsa – humøret dalede lidt for mit vedkommende med den opførsel, men så pludselig… så kunne og ville hun det hele og en sten faldt fra mit hjerte.

Først vandt hun åben klasse tæver (altså V1) ud over 8og fik CAC VDH, så blev hun bedste tæve m. CAC RRCD og endte med at blive BOS (BIM) – ved godt, at der på de nationale og internationale udstillinger i Tyskland ikke bliver placeret bedste i modsat køn, men da hun var den eneste tæve i feltet, tja, så må hun jo kunne siges, at få denne placering med sig også.

Mwisho-drengen hyggede sig og fik begge dage nogle runder i ringen, men jeg kunne godt mærke på ham, at han ikke rigtig forstod, hvorfor han ikke skulle “konkurrere”, som han plejede at skulle, så hans koncentration var ikke helt i top og når han kom ud af ringen, var der ikke den samme gejst, som hvis han havde været udstillet rigtig – men det vigtigste var, at han var med og fik rigtig meget opmærksomhed, klap, kæl, kys og godbidder af stort set alle, der kender ham.

Tak til alle for en hyggelig week-end og godt selskab.

 

2015.07.14 – Mwisho kuld fra Kennel Safero fylder 3 år i dag

ET KÆMPE STORT TILLYKKE TIL MWISHO`s HVALPE

 

2015.06.05 – Mwisho 11 år på Strandvejen i Sunds

Grundlovsdag for 11 år siden hentede vi vores længe ventede og velkomne Mwisho-dreng hjem fra Harridslev.

Tænk at det er så mange år siden – som tiden dog går.

På vej hjem til Sunds rundede vi Eriks forældre, hvor Mwisho gjorde et i hærdigt forsøg på at bide deres nyplantede roser i gårdhaven i stykker.

Derefter rundede vi min elskede mor, hvor han gravede de nyplantede sommerblomster op – til mors store morskab. Sikken en forskel på forståelse for en lille hvalp med mod på livet.

Vel hjemme på Strandvejen i Sunds, mødte han storesøster Chessie på neutral grund, men Chessie tog Mwisho til hendes hjerte og knuselskede ham fra første blik og han forblev hendes elskede Mwisho til sidste sekund, inden hun rejste over regnbuebroen.

Mwisho tog flytningen i stiv pote og hyggede sig i haven sammen med Chessie, ikke et piv kom der fra ham, som et tegn på, at han savnede hans kuldsøskende eller hans hundemor Tinka.

Og det er også 11 år siden, at Mwisho og jeg havde vores første nat sammen – i 2004 sov han på maven af mig, det gør han heldigvis ikke i dag, men han vil gerne ligge tæt og i week-enden når Erik har fri og står tidlig op, står hundene op sammen med Erik, men når Mwisho har spist, skal han ind og hygge sammen med mor.

Tak Belinda og Klaus for denne helt fantastiske, kærlige og elskede hund.

Vi håber at have Mwisho blandt os meget længe endnu.

 

2015.06.02 – Gode placeringer for Mwisho og Inja i RRK 2014/2015

På den officielle liste over årets hunde i Rhodesian Ridgeback Klub Danmark 2014/2015 (1/6 2014 – 31/5 2015) er begge mine dejlige hunde placeret rigtig flot.

MWISHO – 11 ÅR OG KNAP 2 MDR.

Til min store glæde er Mwisho placeret på en delt 4. plads med 73 point i bedste hanhundeklasse og endte på en delt 13. plads i hanhundeklassen. En flot placering også i Danmark, hvor der for Mwishos vedkommende kun er ganske få udstillinger tilbage, før han bliver trukket tilbage for at nyde han alderdom som fulltime hundepensionist.

Mwishos 2 sønner: Chefu og Abasi er også placeret på bedste hanhundeliste som henholdsvis nr. 11 og 12 – flot gået.

INJA – 2ÅR OG KNAP 10½ MDR.

Og til min store stolthed blev Inja årets åben klasse tæve  samt 5. bedste tæve med 102 point samt blev placeret på en flot 7. plads i bedste tæveklasse.

Alt i alt må jeg indrømme, at årets placeringer på ingen måde er dårlige taget i betragtning, hvor meget/lidt jeg har udstillet Mwisho og Inja i DK.

 

2015.05.24 – Fantastisk og vemodig udstilling i Bad Blankenburg

Helt fantastisk, overraskende, vemodig og lidt trist udstillingsweek-end i pinsen i Bad Blankenburg

Fredag kl. 12,15 blev kursen sat mod Bad Blankenburg i Tyskland (4 timer forsinket – Erik havde fået inddraget hans fridag pga. af briefing i Randers ang. udsendelse til Bornholm i juni).
Undervejs var vi i kontakt med Sanne og Jens Bækgaard, der også skulle til Bad Blankenburg og udsigterne til at ankomme til hotellet i rimelig tid var ikke positive – kø og langsom kørsel pga. vejarbejde. Men vi var heldigere end Sanne og Jens – turen gennem Elbtunnel gik gnidningsfri og med 90 km/t og strækningen Hamburg/Hannover gik også rimeligt – kun med ca. 1 times forsinkelse. Så vi landede på vores hotel kl. 21,52 (hvis vi skal være meget præcise). Desværre for sent til at få aftensmad, men vi havde heldigvis lidt til overs fra frokosten, så efter at hundene havde fået mad og en lufttur satte vi os med en sandwich og øl – begge dele velfortjente.

Jeg havde, som så mange gange før tilmeldt begge hunde til udstilling uden at skele til, hvem dommer/ne var og det har ofte resulteret i nogle overraskende og positive placeringer og det var også kun MEGET positive placeringer, der kom i hus i denne forrygende week-end.

Lørdag, under dommer Iva Cernohubova, CZ, blev Mwisho bedste veteran og BOB og Inja blev V2 i en åben klasse på 10 tæver – jeg var så glad og lykkelig.

Og om aftenen før festmiddagen blev Mwisho kåret som bedste veteran han i Club RRCD i 2014 og Inja var placeret på en flot 7. plads på TOPTEN-listen ligeledes for 2014.

Søndag, under dommer Irtis Urschnitz, A, blev Mwisho igen bedste veteran + BOS og Inja vandt åben klasse ud af 10 tæver og endte som 2. bedste tæve med Res. CAC Club RRCD, som blev ændret til et fuldgyldigt CAC, da bedste tæve allerede er clubchampion i RRCD.

Altså week-endens resultater: MWISHO- 2 x Bedste veteran m. VETCAC VDH + Club RRCD, 1 x BOB og 1 x BOS + Bedste veteran han i Club RRCD i 2014 + Titlen Bad Blankenburg Clubsieger 2015    –     INJA – 1 x V2 med Res. CAC til VDH, 1 x V1 m. CAC VDH + Res. CAC Club RRCD, som blev ændret til et fuldgyldigt CAC til Club RRCD + nr. 7 på TOPTEN for året 2014.

Det vemodige og triste var, at det var Mwishos sidste udstillinger i Tyskland – han startede på en klubudstilling i Club RRCD i 2004 ca. 6 måneder og sluttede også på en klubudstilling i Club RRCD her i 2015 knap 11 år og 2 måneder gammel. Men han sluttede med værdighed og med mega flotte resultater.
Mwishos exit i udstillingsringen i Tyskland tog jeg allerede i 2014 – jeg ønsker ikke er blive ved med at presse en gammel hund, jeg ønsker derimod, at min dejlige, elskede og gamle dreng skal huskes for det han ER og ikke det han var: en glad, drenget, rolig hund med et super temperament og super gode bevægelser.

TAK GAMLE DRENG FOR MANGE GODE STUNDER I UDSTILLINGSRINGEN I TYSKLAND – NU VENTER DER DIG KUN GANSKE FÅ UDSTILLINGEN I DANMARK, FØR DU KAN KALDE DIG FULLTIME PENSIONIST.

 

2015.05.18 – Til minde om Chessie

Kære Chessie

I dag kunne du være blevet 13 år og fejret din fødselsdag sammen med din elskede bror Mwisho og din elskede og provokerende niece Inja samt os, men sådan skulle det desværre ikke være.

Vi kunne ikke bære, at du skulle blive ved med at leve med dine smerter og havde ikke anden mulighed end at lade din løbe over regnbuebroen til et nyt liv uden smerter.

Chessie, du vil altid være savnet og du lever videre i vores hjerter – du vil ALDRIG blive glemt.

Ha´ en god dag sammen med dine 2 “mænd” og dine hundebørn overthere.

ALTID SAVNET OG ELSKET

 

2015.05.14 – Udstilling i Stepping

I dag deltog Mwisho og Inja i FDAs udstilling i Stepping.

Mwisho blev Excl.2 m. CK i Veteran Klasse hanner og endte som 3. bedste han – jeg er bare så glad og stolt over min gamle dreng. Han opfører sig ALTID så pænt i en ring (højst lidt drilleri af hans 2-benede mor) og på en udstilling i det hele taget – ingen gøen eller brummer af andre hunde. Selv hans søn Chefu kunne gå ind i vores telt og hilse på hans far uden problemer.

Inja-musen vandt Åben Klasse tæver samt fik CK – hun var ikke den nemmeste at have med i ringen i Åben Klasse i dag – hun mente, at hun skulle sidde og ikke stå, så der var sved på panden af den 2-benede mor. Men så snart den lille selvstændige tæve var uden for ringen, så kunne damen sagtens stå – så følte jeg, at hun var i drillehjørnet???? Inja fik også en rigtig flot placering – 3. bedste tæve m. Res. CAC.

Mwishos søn Chefu stillede i Åben Klasse hanner og fik VG3 – tak til Kenny for at tage turen til Stepping. Vi er altid glade for at se vores afkom – i en udstillingsring, til lure-coursing, til schweiss eller andre steder, bare det at se dem.

Tak til alle for en hyggelig dag i det Sønderjyske.

 

 

2015.05.05 – Tillykke med 7-års fødselsdagen til vores dejlige B-kuld

Kære 2- og 4-benede

 

Et kæmpe stort tillykke med 7 års fødselsdagen i dag.

I blev født på en dejlig forsommer dag – også Danmarks Befrielsesdag, så jeres dag var velvalgt til at se dagens lys i.

Chessie-mor kæmpe sig igennem en lang og besværlig fødsel – vandet gik kl. 7,00 om morgenen og så begyndte I ellers at komme til verden en efter en.
Men efter den 6. fødte måtte vi en tur til dyrlægen, Chessie-mor havde haft veer i 2 timer uden der skete noget, hun var ved at være træt.

Efter turen til dyrlægen, vidste vi, at der stadig manglende 5 hvalpe i at blive født, men I kom alle og kl. ca. 22,30 om aftenen var I alle født – I var livlige, energiske og viljestærke og bare dejlige. I er stadig dejlige og vi kunne og kan kun elske jer alle.

Desværre er lille Themba, far Wingu og mor Chessie rejst over regnbuebroen – jeg håber, de er sammen og nyder denne dag sammen. R.I.P. kære Themba, Wingo og Chessie – I er savnede.

Et kæmpestort tillykke til jer alle.

Knus og potedask

Kennel Izinja

 

2015.04.26 – Udstilling i Sagard, Rügen

Week-endens sidste udstilling – der var ikke de store forventninger til dagens udstilling og jeg havde allerede inden udstillingens start forudsagt, hvem der ville vinde, så……..

Nå, men far Mwisho gjorde det rigtig godt igen i dag – Platz 1 og bedste veteran samt titlen Veteran Landessieger Ost. Det er bare så flot, at han kan bevæge sig så godt hans alder taget i betragtning – men det var også noget både dommeren i går og dagens dommer, var meget imponerede over og jeg, ja, jeg er mega stolt af min dejlige gamle dreng.

Inja-musen gjorde det også godt, hun blev placeret som V4 ud af 10 åben klasse tæver.
Hun var også den mindste af de 4 placerede (64 cm høj, men indenfor standarden hvor max højde er 66cm).

Tusind tak til alle for en rigtig hyggelig week-end – vi håber, at de af jer, der skal blive et par dage ekstra må få nogle gode dage og jer, der skal hjem – får en god tur hjem.

 

2015.04.26 – Tillykke til vores dejlige A-kuld, som i dag fylder 8 år.

Kære alle – to- og firbenede

Et kæmpe stort tillykke med fødselsdagen.

Hvor er det bare mærkeligt at tænke på, at I, kære Kosi, Bell og Zwana, nu er veteraner.

Jeg husker endnu den dag, hvor I kom til verden – en fantastisk dag. I var bare så dejlige, at man kun kunne elske jer og I blev alle elsket fra samme øjeblik,  jeg så jer.
I satte mig på mange udfordringer, I kravle over hvalpekassen, brød ud af indhegningen, var pludselig alle de steder, hvor der var spærret af, så I ikke burde kunne komme de forskellige steder hen, men lige meget hvad vi gjorde, så kunne og ville I bare, var I selv ville. Men I var og I er bare nogle dejlige hunde-børn.

Endnu en gang et kæmpe stort tillykke.

Knus og potedask
fra
Hundemor, Ane Marie og resten af Sunds-banden

 

2015.04.25 – Udstilling i Sagard, Rügen

I går, fredag; tog vi turen til skønne Rügen og Schloss Spyker for at udstille hundene over weekenden.

Fredag aften var der spisning på Restaurant Nautilus i Neukamp for ca. 25-30 personer – det blev en hyggelig aften med masser af gensynsglæde og hygge med gode venner og bekendte – da vi endelig fandt frem til restauranten. GPS`en ledte os mange andre steder hen end til restauranten, men vi var “heldigvis” ikke de eneste, der havde denne udfordring.

Lørdag var der så udstilling i Trumhalle i Sagard – der var en rigtig fin udstillingsring af super størrelse (stor, som gav udfordringer for mig og min kondition, men skulle man lave en udstillingsring, hvor jeg og min kondition kunne være 100% med, så hed ringens størrelse nok 2 x 2 meter – SMILER).
Far Mwisho var  kommet sig helt over søndagens skade og var bare PÅ – han vidste sig bare så flot og han løb som nogen anden ung hund og endte med det flotte resultat, Platz1 i veteran klasse hanner samt blev bedste veteran og det aller bedste var en enorm flot kritik både på skrift og i tale.
Og efter endt BOB- & BOS-konkurrencen fik jeg den flotte besked fra Ralf, som talte for et helt hjørne af udstillingshallen, at Mwisho burde havde vundet titlen, som BOS, da han var væsentlig bedre end den hund der blev BOS. Jeg ved godt, at jeg ikke kan bruge sådan en oplysning til noget, men det taler for sig selv. TUSIND TAK ALLE SAMMEN FOR DE FLOTTE ORD.

Inja-musen gjorde det også fantastisk flot i åben klasse tæver – hun blev placeret som V2 ud af 11. En placering, som man kun kan være stolt over selv om at den ikke kan bruges til noget. Også Inja fik en fantastisk flot kritik.

Lørdag aften var der fællesspisning i Schloss Spykers restaurant – igen en hyggelig aften, mennnn….. maden var ikke noget, som skal have positive ord med på vejen.
Der var masser af fisk og de koteletter og kylling, der var, blev hurtigt spist og da der ENDELIG blev fyldt op igen, var både kylling og koteletter rå indeni (Erik og jeg fik denne uheldige oplevelser hele 2 gange og så opgav vi, efter at have maden retur til køkkenet denne gange).

Tusind tak til alle for en hyggelig dag og aften.

 

2015.04.11 – Udstilling i Grossenapse

Årets første udstilling i Tyskland gik rigtig godt.

Mwisho, den gamle svinger, fik en flot Platz 2 medfølgende en flot mundtlig slutkommentar fra dommeren: ” det løber mig koldt ned ad ryggen at se sådan 2 flotte og velholdte veteraner, havde det været i Danmark ville de begge bliver placeret i bedste hanklasse”.

Men… det må siges, at Mwisho ikke var den nemmeste at samarbejde med i ringen, der var hop, dans, galop og bare sjov i den gamle dreng. Jeg mindes ikke, at han nogensinde – heller ikke som ung – har været så livlig i en udstillingsring. Men det er jo kun til at smile af og være glad og lykkelig over, at have en gammel dreng, der virkelig har gå-på-mod og livsmod og bare er på toppen endnu.

Inja-musen gjorde det også helt fantastisk. Inja vandt åben klasse tæver med V1 + CAC VDH og Club ELSA og blev blandt de 3 bedste tæver på udstilling (total antal tæver 31) – så det kunne ikke gøres ret meget bedre.

Selvfølgelig kunne det mærkes på begge hunde, at vi havde været væk fra dem på ferie, for der var ikke den samme ro på hundene, som der plejer at være til en udstilling, men det gør ikke mig så meget, jeg kan godt lide at havde en hund, som ikke er en status og som glad viser, at det er en glad hund, som står i ringen.

Men der skulle selvfølgelig være lidt uro i dag – første havde hundene været adskilt i ca. 10 dage grundet Injas løbetid, så samme i ca. 1 døgn og derefter en uge i pension grundet vores ferie. Hjem fra ferie torsdag aften kl. 21,00, hente hunde i pension og så afsted til udstilling kl. 6,00 lørdag morgen, men alt i alt synes jeg det gik rigtig godt.

Tak til alle for en rigtig god og hyggelig dag – det er altid dejligt at mødes med gode venner og bekendte. Vi håber, I alle kom godt hjem.

 

2015.04.09 – Mwisho fylder 11 år

I DAG ER DET MWISHOs FØDSELSDAG, HURRA HURRA HURRA.

Vores dejlige, blide, rare og kærlig gamle dreng fylder 11 år i dag.

Vi er utrolige glade for og stolte over at have sådan en helt fantastisk dreng, som heldigvis stadig elsker at lege med sin datter, Inja, lure-course, lege på stranden og i klitterne ved Vesterhavet, løbe omkring og hygge sig – OG at han stadig er frisk, rask og rørig.

Hans fødselsdag blev desværre ikke helt, som jeg gerne ville have haft den – han skulle have været fejre på et helt andet plan. Men vi kom først hjem fra ferie her i aften, og selvfølgelig blev Mwisho og hans datter hentet og kom hjem og holdt 11 års fødselsdag.

Tusind tak til Belinda og Klaus for at vi måtte få denne helt fantastiske hund.

Mwisho er og bliver en ener og hans lige findes ikke noget sted og der vil heller aldrig blive en som ham – han er bare den bedste.

Tillykke gamle dreng.

2015.03.28 – Lidt nyt fra Kennel Izinja

På denne lidt grå og triste marts eftermiddag, vil jeg lige komme med det sidste nye fra Kennel Izinja

Gamle far Mwisho, som fylder 11 år om 12 dage, har det rigtig godt.
Mwisho er en glad og rørig hund – han er i det hele taget fit for fight – sidste tirsdag havde han og Inja en god og lang tur på stranden ved Vesterhavet, hvor de kunne få lov til at løbe frit, da vi var så heldige at finde en strand, hvor der ikke var et eneste menneske at se så langt øjet rakte – det blev til lidt over 1½ time med leg, løb og snusen.
Søndag den 22/3 2015 løb gammel far lure-coursing – egentlig skulle han kun have haft et enkelt løb, men fordi banen var så fri og hans gode kondition og løbsglæde fik han 2 løb, som alle de andre hunde – OG… han kan stadig løbe og der er fart på den gamle svinger.

Inja-musen bor for øjeblikket med far, Erik, i sommerhuset pga. løbetid.
Inja er lidt ugidelig, når hun er i løb og vil helst bare ligge og snue dagen lang og aller helst i sengen eller på et solrigt, lunt sted.
Inja fylder 3 år i juli og derfor har vi besluttet, at vil parre hende til næste forår. Så der bliver studeret hanhunde for øjeblikket og når der er fundet frem til nogle få passende hanner, vil vi begynde at gå i dybden for at finde både positive og negative ting, inden det endelig valg bliver truffet.

Med dette lille indlæg vil vi i Kennel Izinja ønske alle en rigtig god påske (sådan lidt på forskud)

 

2015.02.16 – Sindsyge kommentarer fra dommer gennem tiden som udstiller

Ved min gennemgang af mine hundes udstillingskritikker i forbindelse med indtastning her på min nye hjemmeside, kunne jeg simpelthen ikke lade være med at skrive de mest sindsyge kritikpunkter ned:

1.  Din hund har æblekinder – start fra øjne og ud mod snude (så ville hunden have et misdannet hoved)
2.  Din hund har en for maskulin front og er for stram/fit fra skulder og ned under håndleddet, men for svag i albuer (hvordan kan det lade sig gøre – for stram og alligevel for svag på samme sted)
3.  Dommer skrev på kritik – løber med højt båret hale. Ringsekretær nægtede at skrive kritikpunktet, da det ikke var korrekt,  men måtte gøre det til sidst, fordi dommer insisterede (min hund har ALDRIG løbet med højt båret hale, hvilket jeg også gjorde dommeren opmærksom på og fik svaret: ” det ved jeg godt, men nu står det på papiret og kan ikke ændres”)
4.  Din hund er for glad (jeg er da stolt af at have en glad hund, men hunden stod, lod sig berøre og løb fint m.v. – hellere have en glad hund end en statue i en udstillingsring)
5.  Din hund var simpelthen den bedste unghund, men jeg var nød til at tage tæven – din hund er simpelthen bare så dejlig, rar og flot (hvorfor så tage den anden, ingen dommer er vel ”nød til…”)
6.  Mangler kønspræg (den eneste i klassen, der havde et ydeligt kønspræg og som samtidig kunne opføre sig ordentlig i udstillingsringen – ingen udfald mod andre hunde, knurren ell. andet)
7.  Mangler en P1-tand (min hund var og er stadig fuldtandet, hvilket jeg også gjorde dommeren opmærksom på og bad dommeren om at se igen – dommeren ville ikke kontrollere igen , men sagde, at hvis jeg sagde det, var det nok korrekt, men ville ikke ændre noget på kritikken – på en senere udstilling under samme domme lød kritikken: korrekt saksebid, fuldtandet – og så er det lige man spørger: ”hvorfor så den bemærkning på den første kritik?”
8.  Ville ønsker en kortere krop (så ville jeg have en ikke korrekt hund – krop, ben, hoved m.v. er korrekt på hunden – hvis kroppen skulle være kortere, så skulle der også ændres på ben, hoved m.v.)
9.  Din hund er for stor (størrelsen på min hund  ligger midt i mellem mindste og største mål i racestandarden – hvordan kan hunden så være for stor?)
10. Lille hanhund (nok lille, men indenfor racestandarden med en højde på 67,5 – Racestandard siger 66-69 cm for hanner – og de andre i klassen var ”væsentlig” større, altså for s….)
11. For lavt ansatte ører (hvis min hund skulle have højere ansatte ører, så skulle min hund være en pincher eller dobermann – i hvert tilfælde ikke en Rhodesian Ridgeback)
12. For lang i ryggen ( 3 uger tidligere havde hunden er korrekt længde og i en alder over 5 år ændres ryggens længde slet ikke og da slet ikke på 3 uger????)
13. Ingen CK – jeg ved ikke, hvordan jeg skal bedømme veteraner (hvis en dommeren ikke ved, hvordan der skal dømmes i de forskellige klasser, skal man måske ikke være dommer)
14. Har et godt forbryst ( min hund havde stort set intet forbryst)
15. Da dommeren tog målepinden frem, sagde jeg: ”jeg ved godt, at min hund er for stor” – hvortil dommeren svarede: ”det gør ikke noget i dag” (Hvis en hund er for stor, så er den for stor på alle udstillinger også selvom der er mange svenskere)
16. Kun SG – din hund er for lille ( Chessie var for stor – 68 cm)
17. Ingen CK – din hund er for gammel (enten er hunden et CK værdigt eller ikke – men for gammel???? og så blev hunden ellers rost i høje toner – hvordan hænger det sammen??????????????)
18. Din hund bliver ikke vinder i dag – for den har allerede en titel (hvad pokker skulle det betyde, titel eller ej, kan hunden da sagtens vinde)

 

2015.02.08 – Udstilling i Strib og Fredericia

Lørdag klub udstilling i Strib.

Jeg ville egentlig ikke have tilmeldt mine hunde til denne udstilling, men Erik fik mig overtalt – og… eller skal jeg hellere skrive men….. næsten gang følger jeg min egen mavefornemmelse.
Resultater var da heller ikke de bedste, men hvad kunne man forvente???
Mwisho fik EXCL2 og Inja VG – så nu må vi se i morgen, det kan i hvert tilfælde ikke blive dårligere med undtagelse af, at hundene bliver halt eller slet ikke vil vise dem.
Mwishos søn, Abasi blev EXCL3 i åben klasse hanner


Søndag international udstilling i Fredericia

I dag var det næsten normale omstændigheder igen.
Mwisho fik EXCL2 m. CK og blev 5. bedste han og Inja fik EXCL4 i en åben klasse på 9.
Det har været en hård week-end – udstilling 2 dage i træk og med en virus/influenza rasende i kroppen, det er ikke det bedste man kan byde sig selv eller sin krop. Så det var godt at komme hjem søndag og komme ind i sin seng og da jeg et par timer senere stod op, var det til en lækker aftensmad – tak for det, Erik.

 

2015.01.24 – Skue i Nykøbing Mors

Årets første “udstilling”, som altså var et skue, blev afholdt i Nykøbing Mors hallen – arrangør: DKKs Kreds 9.

Dagen startede tidligt, for der havde sneet i løbet af natten og det sidste jeg havde hørt inden sengetid fredag var, at der omkring midnat ville komme sne og senere føgning. Så både vækkeur samt mobil var sat til, men med 2 forskellige tidspunkter. Men inden vækkeur eller mobil havde lydt, ringede Erik hjem (han havde været på natarbejde) og meddelte, at jeg nok skulle se at komme op og afsted, for vejene var ikke ryddede endnu + at der var mega glat.

Nå, men turen til Nykøbing gik godt, men ikke over 60 km/time, men pyt, vi (Mwisho, Inja og jeg) kom godt frem.

Skuet forløb godt – hyggelig stemning udstillerne og arrangørerne imellem og så gjorde det jo heller ikke dagen dårligere, da der tikkede nogle gode resultater ind på kontoen.

Gamle far Mwisho med hans 10 år og knap 10 måneder vandt konkurrencen om bedste veteran i store ring (for andet år i træk)blandt 9 veteraner og blev skuets BIS5 og Inja-musen blev BIR og var blandt skuets 6 bedste åbenklasse hunde, der var gået videre til store ring af total 23 hunde – flot flot flot – det var en super flot start på 2015.

Dagens aller bedste gave var kommentarer fra 2 udstillere:
1. “Din han er bare så lækker. Jeg plejer godt nok ikke at sige noget om andre racer, men jeg kan ikke lade være. Du må være stolt af ham”.
2. “Hvor gammel er han? Det kan ikke ses! Han er bare for lækker. Han er den rareste Ridgeback jeg nogenside har set og sikken et temperament og så er han bare super flot og velholdt – meget høj standard”.
Sådan nogle kommentarer kan bare ikke vindes, de er den største af alle gaver, man som ejer kan få. Tusind tak for de søde ord.

Mwishos søn Abasi blev BIM og gjorde det rigtig godt i ringen sammen med mor Pia.
Tusind tak til Pia og Brian fordi I gider udstille ham samt holder ham i så flot en form og har gjort ham til den han er i dag.
Tak til alle medudstillere og arrangører for en hyggelig dag.

Beklager – men Mwisho gad bare ikke stille op til fotografering efter den lange dag.