2017.12.21 – Årets julehilsen

Kære alle

Kennel Izinja ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Tak for året 2017.

Mange kærlige hilsner

Erik og Ane Marie
Mjukuu og Inja

 

 

2017.12.16 – Mor Inja og Mjukuu

Lighed – tja, jeg må tage mine ord i mig igen.

Jeg har altid sagt, at jeg ikke kunne se, at Mjukuu ligner hans mor, og ligeledes med Inja og Mwisho, men… jeg kan ikke lyve mig fra det mere.

Jeg må tage mine ord i mig igen – mor og søn ligner faktisk hinanden – ikke som 2 dråber vand, men der er store lighedspunkter. Mjukuu ligner hans mor og hans mor, Inja, ligner hendes far, Mwisho.

Det eneste der så lige mangler er, at der falder ro over drengen, men kommer tid kommer råd, som man siger. Hans morfar, Mwisho,  var et stort legebarn lige til det sidste og han blev trods alt 11½ år inden hans rejste over regnbuebroen.

 

2017.12.09.-10. – Dobbelt udstilling i Kassel

Spændende og hyggelig week-end i Kassel

Fredag kørte vi sammen med Jette og Allan mod Kassel (i 2 biler) i regn og slud og sne, men vi kom godt frem og havde en super hyggelig aften på hotellet – fælles-spisning på gangen m. sandwich og øl og slik.

Lørdag var der så udstilling – men desværre fik begge drenge fik kun SG, men mor Inja reddede dagen med at vinde Champion Klasse og var blandt de 4 bedste tæver.

Søndag var så 2.-dagen på Kassel-udstillingen. Mjukuu var bare et stort legebarn og det skrev dommeren også i kritikken og præmieringen var også SG, hvilket var fuldt ud fortjent på dagen. Men brormand, Chuma og mor Jette gjorde det rigtig flot – de vandt Junior Klasse hanner med V1 og fik Jug. CAC VDH + Club DZRR og endte med at løbe med titlen bedste junior.

Mor Inja fik V2 i Champion Klasse tæver – hvilket jeg havde forudsagt, inden vi gik i ringen.

Tak for en hyggelig week-end til jer, Jette og Allan og…. JEG ER FANDENS STOLT AF JER. KÆMPE STORT TILLYKKE MED SØNDAGENS FLOTTE RESULTAT.

Jette og Chuma Inja
 

2017.12.03 – Skue i Billund

Så stod den på udstilling igen, men i den mere afslappende ende, da det “kun” var et skue.

Men skuer er guld værd, når der skal trænes en baby, hvalp op samt give noget erfaring til en junior eller hvis der lige skal rettes op på et eller andet hos en erfaren hund.

Så selv om mor og søn blev henholdsvis BIR og BIM, er det alligevel min lille dreng, Mjukuu, som jeg er mega stolt af.

Lige så meget bandit han var før vi gik i ringen, lige så pænt opførte han sig inde i ringen OG…. det allerbedste var, da der skulle løbes om BIR og BIM: Sven viste Inja og jeg tog selv Mjukuu (andet ville være utænkeligt) – og da Mjukuu og jeg gik ind i ringen, kiggede han kun kort på Inja, men fulgte pænt med mig om foran, hvor han blev stillet op og under løbet vendte han sig ikke om en eneste gang, til trods for, at det var hans mor, der løb bag ham – jeg er bare så stolt. Jeg havde ALDRIG troet dette muligt, for der er så meget sjov og ballade i Mjukuu, men…. han kan jo godt, hvis han vil!!!!

Tak til Sven for at vise Inja.

 

2017.11.19 Udstilling i Heidenau

Sikken en udstilling – jeg siger sjældent noget grimt højt, men det gjorde jeg i dag endnu op til flere gange.

I junior klasse blev Mjukuu V2 efter en rigtig scheisse hund – der var ikke det store at sige om tandvisningen på nogen af hundene og dog….. dommer blev ved med at ville se tænder og bad mig vise hans tænder og når tænder var at se, så stod hun i en forkert vinkel, men rodede og ragede trodsalt videre selvom, hun intet kunne se, MEN MJUKUUs tænder fik hun dog at se. Den anden hunds tænder opgav hun at se, hunden var nervøs/angst i ringen og ville ikke berøres og ville heller ikke stå (stod med halen mellem benene og klemt tæt op ad ejer, ofte siddende, og løb sås der intet af, det såkaldte “løb” foregik i galop, hop, kravlende og krabbende og….. denne hund blev V1.

I den åbne kritik sagde den såkaldte dommer, at alt var korrekt ved Mjukuu, han var godt fremvist og at jeg var der for ham, MEN HAN VAR FOR UNG (han er 10 måneder og 1 uge og 2 dage gammel og kan og skal opstille i junior klasse) og om den anden hund blev der sagt, at det var hans første gang i ringen, hunden manglede støtte fra ejeren og han løb godt (“løb” han havde måske max. 3 travetrin i streg) – en efter min mening rigtig scheisse hund, som på en god dag med hiv og sving kunne opad et SG.

Senere blev en anden hund præmieret med et SG, fordi (i åben kritik) hunden var for nervøs, ville ikke berøres og ikke løb – HVAD FANDEN SKAL MAN SIGE?????????!!!!!!!!!!!!!

Inja blev placeret som V2 i Champion Klasse

Total Spild af tid og penge – en dommer jeg ALDRIG stiller for mere.

 

2017.11.05 – dobbelt udstilling i Herning i denne week-end

Lige hjemvendt fra ferie – og lige på og hårdt!

I denne week-end var der dobbelt udstilling i Herning – heldigvis kun ca. 10 minutters kørsel hjemmefra.

Lørdag skulle Mjukuu og Chuma for første gang stille i en officiel klasse – Junior Klasse (forhåbningerne var ikke store på lørdagens udstilling, men man skal jo aldrig sige aldrig – men formodningerne holdt stik).

Men der var gang i de 2 drenge med hop og spring og …., men generelt gik det godt. Begge fik VG og blev placeret som henholdsvis nr. 3 og 4.

I Åben Klasse hanner stillede Injas bror, Abasi. Han gjorde det faktisk rigtig godt og fik et EXCL. 3.

Mor Inja stillede i Champion Klasse – falsk drægtig m. slap underlinie og hormonforstyrrende pletter samt en brækket fortand. Men hun fik dog et EXCL.

Søndag kunne vi kun håbe på lidt bedre resultater – og vi blev ikke skuffede.

I Junior Klasse blev Mjukuu placeret som EXCL.2 m. CK og Chuma som EXCL.3.

Mjukuu klarede sig faktisk godt i placeringen i bedste hanhunde klasse – han blev nr. 5. Og hvordan kan jeg så sige det? Jo, dommeren havde placeret de 4 hanner og sagt sådan bliver det, men…. hun sagde efterfølgende “jeg havde sagt, at placeringen blev som den gjorde, men jeg ville egentlig heller have haft din ind som nr. 4”. Men selv om det var lidt træls ikke at få placeringen, var jeg alligevel stolt af min lille dreng.

Mor Inja gjorde det også godt i Champion Klasse, men måtte også i dag nøjes med et EXCL.

Tak for en god week-end til Jette, Pia og Brian – og tillykke med resultaterne.

 

2017.09.03 – 5 års fødselsdag i Mwischo`s kuld hos Kennel Mwba Mzuri

Et kæmpe stort tillykke til de små – tja, som nu er store – banditter fra Kennel Mwba Mzuri, som i dag fylder 5 år.

Tænk at der allerede er gået 5 år siden, at de kom til verden og jeg var nede og tilse dem – de var bare så dejlige og flotte og super skønne.

Mwisho og Gracia havde gjort et flot avlsarbejde.

Jeg håber, at de alle får en god dag med masser at forkælelse, kys og klap.

Jeg ved, at der fra hundehimlen bliver sendt tanker og potedask fra de 2 små piger og deres far, Mwisho – de er alle 3 savnede.

Endnu en gang stort tillykke

Ane Marie og resten af Sunds-banden

 

 

Et lille kig fra hundehimlen – 2 dejlige piger, som fik et alt for kort liv

 

 

og deres far, Mwisho

 

 

2017.09.02 – Udstilling i Billund

Erik mente, at vi skulle melde til udstillingen i Billund og jeg var ikke enig, men … manden fik lov og jeg fik fred.

Men min første indskydelse holdt stik lige fra start og fortsatte til slut. Men nok om det.

I hvalpe Klasse Hanner skulle mine 2 drenge, Chuma og Mjukuu,  dyste – begge fik særdeles lovende og nogle okay kritiker.

Chuma og Jette blev placeret på en flot 2. plads og Mjukuu og jeg på en flot 3. plads.

Jette havde været temmelig nervøs ved at skulle stille på en officiel udstilling, men hun klarede det bare så flot og Chuma, tja, han klarede det også fint, bortset fra, han han hellere ville have snuden i græsset, men sådan er det med de helt unge hunde.

Et kæmpe stort tillykke – det gjorde I bare rigtig godt.

I Champion Klasse Tæver skulle Inja,  som er falsk drægtig og temmelig ugidelig, så dyste – det blev bare ikke med mig i den anden ende af snoren, da min fibersprængning allerede i hvalpe klassen med Mjukuu gav problemer.

Så endeligt var det meningen, skal Erik skulle i ringen med hende, men min superhandler, Jette, tilbød, at hun gerne ville gå i ringen med Inja og sådan blev det.

Inja og Jette gjorde det rigtig godt sammen – man skulle tro, de havde trænet i længere tid sammen, men sådan er det ikke. De prøvede første gang at være i ringen sammen på skuet i Kolding for en uge siden. Så rigtig godt fremvist og løbet, Jette. Man skulle ikke tro, at du først har fået hund i år og allerede er startet med at prøve kræfter med udstillingsverdenen – du gør det bare så godt.

Chuma og Mjukuu
 

2017.08.27 – Skue i Kolding

I dag skulle det blive spændende at se mine 2 drenge, Mjukuu Wa Mwisho og Chuma i samme ring – mon de kunne lade være med at spilde op til hinanden osv.

Men de gjorde det bare så godt begge to – ingen drille drille og spillen op til leg. Helt fanstatisk flot.

Begge drenge fik SL (særdeles lovende) og nogle flotte kritikker.

Mjukuu Wa Mwisho fik SL1 og blev bedste hvalp og Chuma fik SL2.

I dag havde Inja fået lov til at komme med på skue, det sker ikke så tit, men hun synes, at det er så uretfærdigt, at jeg kører så mange gange om ugen (til DCH-træning og ringtræning) med Mjukuu uden, at hun kan komme med.

Inja-musen gjorde det rigtig godt fik et Excl1 i Champion Klasse (der gives IKKE CK på skuer).

I Store Ring blev Mjukuu Wa Mwisho placeret som BIS3 hvalp af samtlige hvalpe på dagens skue og Inja m. Jette (Chumas mor), som fører, blev ligeledes placeret som BIS3-champion.

Det var så flot at Jette ville gå i Store Ring med Inja og at de gjorde det så flot – det så nærmest ud som om, at de havde gjort det masser af gange før.

Tusind tak for hjælpen, Jette.

Jette og Chuma Mjukuu
Inja Inja

 

 

2017.08.26 – Lure-coursing

Jeg tror, at min lille dreng, Izinja Akin`s Mjukuu Wa Mwisho, er ved at slægte hans mor, Inja og hans morfar, Mwisho på.

Han har endelig fanget kunsten at Lure-course og der er pænt fart på allerede nu, men selvfølgelig passer vi godt på ham og presser ham ikke mere end han selv vil. Men han løber helt af sig selv og behøver ingen opfordring overhovedet.

Mor Inja kunne så sandelig også – hun gav den også fuld gas.

Det er bare så dejligt at se, når ens hunde får lov til at udfolde sig, som de gerne kan og ikke mindst KAN.

Mjukuu i fuld fart
 

 

2017.08.05 og 06 – dobbelt udstilling i Bremen

Fredag kørte vi til Bremen. Vi havde valgt en lidt anden vej en sædvanlig, da vores erfaring er, at der er meget vejarbejde på strækningen Neumünster-Hamburg og da der så yderligere var rigtig mange hollænderne på motorvejen, valgte vi at køre til Glückstadt og tage færgen.

Efter indkvartering, udpakning m.v. var vi som sædvanlig på La Rucula og spise – igen igen igen rigtig lækker mad, MEN…… vi kunne simpelthen ikke spise op, der var bare så meget mad, at vi måtte bede om en doggybag og tager noget af al det lækre kød med tilbage til hotellet til hundene.

Lørdag stod den så på udstilling – Mjukuu Wa Mwisho i Jürgsten Klasse (Hvalpeklasse)  og han var bare så dygtig og hans tandvisning gik også så godt bare man holder ham, men det skal han også trænes fra. Han stod og løb rigtig flot og var bare så nem at udstille og så han fik en rigtig flot kritik og VV1.

Mor Inja, gjorde det også så godt i Champion Klasse med en rigtig flot kritik og placering, som V2 m. Res. CAC VDH og endte som 2. bedste tæve med Res. CACIB og Res. CAC DZRR – bare så flot.

Lørdag aften stod den traditionen tro på indisk mad – en restaurant vi har spist på lørdag aften i de år vi er kommet i Bremen. Også igen i år blev vi ikke snydt eller skuffede – igen lækker mad.

Søndag stod så i udstillingens tegn igen.

Mjukuu Wa Mwisho igen i Jüngsten Klasse (Hvalpeklasse) – jeg vil ikke sige, at han var særlig samarbejdsvillig i ringen, men han havde en fest – halen logrede konstant og han hoppede og dansede og var bare glad glad glad – men det er jo fantastisk at have en glad hund med i ringen, alt det andet kan vi trænes ham ud af. Men igen i dag en flot kritik og præmiering, VV1.

Mor Inja, var bare endnu mere på i dag – hun ville noget kunne man mærke på hende. Og det gav også pote. Inja vandt Champion klasse med en kanon kritik og V1 m. CAC VDH og endte i dag også som 2. bedste tæve m. Res. CAC RRCD.

 

2017.07.25 Mjukuu Wa Miwsho træner til udstilling m.v.

Selvom der er ferie, kan der godt trænes lidt, men også kun lidt!

Først var der dækøvelse og derefter var der drejning på murerbalje og så det mere alvorlige udstillingsstå, hvilket han klarede rigtigt fint. Og så skulle han da også lige vise hans ridge – det var ikke helt så let, for enten satte han sig alt for “hvalpeagtigt” eller også skulle han logre med halen, selvom han sad ned.

Til sidst stod der tandvisning på programmet – det skal siges, at det går bedre og bedre, selvom det stadig ikke er et hit. Det der med tandvisning er næsten det samme, som at sætte lighedstegn ved dødsdom ifølge Mjukuu.

 

2017.07.14 Mwisho`s kuld hos Kennel Safero fylder 5 år

I dag er det Inja`s og hendes søskendes 5 års fødselsdag.

Tænk at der allerede er gået 5 år – jeg husker opringningen fra Tyskland om, at de små banditter var blevet født, som i går – 3 dejlige tøser og 4 dejlige drenge og 2 små tøser, som desværre var dødfødte.

Inja er fit for fight – altid med på sjov og ballade og især nu, hvor hun har en lille søn på 6 måneder at lege med. der er altid liv og glade dage i huset og i haven hos os – Inja lader sig på ingen måde mærke med at hun fylder 5 år i dag – hun er som hvalp på ny.

Jeg håber, at alle hundesøskende både her i Danmark og Tyskland vil få en rigtig god dag med masser af kærlighed, sjov, leg og guffer og at deres 2-benede familier vil fejre denne dag sammen med dem.

Engnu en gang ET KÆMPE STORT TILLYKKE TIL ALLE.

Mange kærlige hilsner og potedask
Kennel Izinja

 

2017.06.10.+11. – Udstilling i Vejen

Denne week-end stod også i udstillingens tegn – men sådan er det jo, når man gerne vil vise lillemanden frem og dermed give ham noget erfaring.

Lørdag – Mjukuu fik SL2 og klarede det rimelig godt. Han pjattede noget, for han nåede lige at se brormand, Chuma, inden vi skulle i ringen og… der stod leg i hovedet på Mjukuu, men pyt…

Chuma og Jette var nemlig på besøg, for at se, hvordan en udstilling foregik.

Erik måtte i ringen med Inja-musen og klarede klarede de flot og blev placeret som 2. bedste tæve m. Res. CACIB.

Søndag – Mjukuu igen SL2, men med noget mere styr på det hele end dagen før.

Og igen var Inja og Erik i ringen sammen – Inja gad ikke rigtig løbe, hvilket i øvrigt gjorde sig gældende for flere hunde i dag, men… det blev kun til et Excl.2.

Igen i dag var Chuma og Jette på besøg – det var rigtig hyggeligt og så fik jeg jo også set min lille dreng hele 2 dage i træk.

 

2017.06.03 og 04. – dobbelt udstilling og pinse i Thüringen

Lad os springer fredagen over – den var bare for træls m. varme, kø-kørsel og forsinkelser.

Lørdag skulle vores 2 dejlige hunde vise deres værd i ringen.

Mjukuu startede med at charmere rigtig mange inden han som den 2. hund skulle bedømmes: Og herefter knækker filmen så lidt, for det der med tandvisning er ikke hans bedste side – tandvisning er lig med hans dødsdom ifølge Mjukuu selv, men….. hvis man nu pjatter og smider sig på ryggen foran dommeren, så viser man gerne tænder, for så bliver man kløet på maven – var jeg stolt af min lille dreng? NEJ. Men han fik en flot kritik og præmieringen VV1.

Inja-musen skulle igen med farmand i ringen (kan stadig ikke løbe med hende pga. af min forstuvede fod) og igen…… ”far, du står der og JEG STÅR HER”-attituden kom de igennem dagens udstilling med et V2 m. Res. CAC VDH i Champion klasse – men det viser jo kun, at hunde er levende og selvstændige og selvtænkende væsener og gudskelov for det.

Til festaftenen skulle TOP TEN-hundene for 2016 kåres og til min glædelig overraskelse, blev Inja placeret som nr. 5 – en rigtig flot placering til trods for, at Inja havde været fraværende på en del udstillinger i 2016 grundet parring m.v.

Søndag var atter udstillingsdag og…….. Mjukuu overraskede mig, han viste tænder og trak sig kun lidt tilbage en enkelt gang. Også i dag fik han en rigtig flot kritik og præmieringen VV1.

I frokostpausen ville jeg hente nogle forudbestilte friste hvide asparges ved en vejbod. OG….. tja, det skulle jeg måske ikke have gjort, FOR…. det gav hul i hovedet.

Der var sat parasoller op for at beskytte grøntsagerne for regn, men vinden ville det anderledes. Vinden fik fat i en af parasollerne og en af stiverne ramte mig i hovedet og derefter ramte resten af parasollen – det var en masse blod samt hovedpine.

Stor tak til Erik, som hurtig fik lagt en nødforbindingen på stedet og igen stor tak til Claudia og Patrick for at tilset, rense og forbinde såret og tak til alle for deres store omsorg og hjælp.

Nå, men Inja-musen skulle også i ringen og det blev igen med farmand, Erik. I dag gjorde de det væsentligt bedre. Blev V1 i Champion Klasse m. CAC VDH og endte som 2. bedste tæve med Res.CAC RRCD – rigtig flot klaret af dem begge og tak til Erik for at vise min lille skønne Inja-tøs.

 

2017.05.25 –FDA-udstilling i Stepping – Danmarks hyggeligste udstilling

Fredag morgen – mega tidlig syntes Mjukuu og ….også jeg – drog vi mod Stepping.

Vi skulle være der ekstra tidligt, med mindre vi skulle afsted i 2 biler, for Erik er formand for FDA og der skulle opstilles dommertelte, ringe skulle afmærkes, lydanlæg opsættes og afprøves, dommere, ringpersonale skulle bydes velkommen osv. …. så…

Stepping-udstillingen har vi deltaget i siden 2004 (minus 2 år –i  2010 og 2016) –  og der er altid en hyggelig stemning – dette år ingen undtagelse, dommere og ringpersonale viser dem fra deres allerbedste sider, og der bliver snakket folk imellem, som man ellers ikke ville få talt med – men i Stepping er alt lige som mere intimt og nye bekendtskaber tager ofte sine første spædeskridt.

I dag skulle Mjukuu så på hans aller første officielle udstilling og med mig på ”slæb” (en forstuvet ankel og et ømt haleben er ikke optimalt til at skulle løbe med en lille bandit). Men… han ville allerhelst pjatte og have det sjovt og ville bestemt ikke vise tænder – det at skulle vise tænder = med en dødsdom, efter Mjukuu`s mening. Men han fik et SL (særdeles lovende), og blev nr. 2 – helt fortjent.

Erik og Inja måtte i dag tage turen i ringen sammen og godt det samme, for dommer Gitte Finnich Pedersen, DK, er bl.a. bevægelsesdommer og hun se løb, og løb er ikke i luntetrav, det er med fuld fart – så Inja fik luftet far Erik godt og grundigt. Inja er helt bestemt en løbehund – jo hurtigere jo bedre, og det er rigtig fint især når hun kan – det er bare en fornøjelse at se hende i fuld firspring.

På Injas første udstilling i Danmark efter at have født hendes drenge i januar og efter hun er blevet DANSK CHAMPION, vandt teamet først Champion Klasse Tæver m. Excl.m. CK 1 og derefter blev de placeret, som bedste tæve og endte dagen med en BIM-placering – godt gået og godt kæmpet Erik, Inja var ikke den nemmeste i ringen.

Dommer Gitte Finnich Pedersen havde dagen igennem kommentarer, råd m.v. videre til alle de racer hun dømte, men altid med et smil på læben – jeg vil tro, at der var nogle, der lærte meget i dagens løb – på den gode måde. Det er altid rart, at en dommer kan komme med noget konstruktiv kritik, som man kan tage med sig og forsøge at gøre bedre.

Tak til alle for en rigtig god dag

 

 

2017.05.05 – Tillykke til vores B-kuld, som fylder 9 år i dag

Kære alle

Et kæmpe stort tillykke med de 9 år i dag.
Tænk at der er gået 9 år siden I kom til verden – det er slet ikke til at fatte.
Den 5. maj er ikke kun Danmarks befrielse, men det blev i 2008 også Chessies befrielse, forstået på den måde, at Chessie fik tømt hendes store, tunge mave for 11 dejlige hundebørn – 9 drenge og 2 piger.

Det er slet ikke til at fatte, at der er gået 9 år og der er sket så meget i løbet af de 9 år.

Vi har mistet mor Chessie og onkel Mwisho og far Wingu er gået draget over Regnbuebroen. R.I.P. I elskede hunde.
Men vi skal glæde os over, de 9 dejlige Ridgeback-børn der stadig er blandt os.
Jeg ved, at 2 Chessie-børn ser med fra Hundehimlen og ønsker deres søskende tillykke med fødselsdagen. R.I.P. kære Thula og Themba.

Jeg håber, I vil få mange gode hundeår endnu.
Mange kærlige hundehilsner og Potedask fra os alle i Kennel Izinja

 

2017.04.26 Tillykke til vores A-kuld med 10 års fødselsdagen

Et kæmpe stort tillykke til vores A-kuld, som i dag fylder 10 år.

Tænk at det er 10 års siden at 7 små vidundere kom til verden her i Sunds – alle var elsket fra første øjeblik, vi så dem.

Det var nogle stærke, selvstændige små banditter.

Stort tillykke endnu en gang til Kosi og Bell og deres familier

Desværre er der nogle af vores dejlige hundebørn, som ikke kan fejre dagen – men jeg ved, at de kigger med fra deres lille sky og hylder deres bror og søster på denne dag – R.I.P. i små i hundehimlen.

 

2017.04.22-23 – Udstilling på Rügen

Fredag den 21. april gik turen sydøst over til dobbelt udstilling på Rügen.

Desværre var vejret ikke med os – regn, blæst og kulde. Øv, når vi nu skulle bo på det dejlige Schloss Spyker i Glowe.

Lørdag den 22. april – lille Mjukuu skulle med i babyparade (var ikke gammel nok til at stille i baby klasse endnu), men det var første gang han skulle i en rigtig udstillingsring.

Dommeren, hr. Burkhard Seibel gav en helt fantastisk åben kritik af min lille dreng – ord jeg er pavestolt over.

Og lille Mjukuu overraskede mig meget positivt – han stod faktisk det meste af tiden rigtig pænt i ringen – kun hvis der var nogle, der ville røre ham eller ind og fotografere, så skulle han snurre rundt om sig selv og pjatte, men…. han er altså ikke en gang 3½ måned endnu, så alt (mere eller mindre) er endnu tilladt – det er med at få så mange gode oplevelser med i bagage inden det bliver alvor.

Mor Inja gjorde det rigtig godt på lørdagens udstilling – hun blev 2. bedste Champion og 2. bedste tæve m. Res. CAC VDH + Klub.

Søndag var Mjukuu igen med i babyparade – igen i dag gjorde han det faktisk rigtig godt, men… han stod ikke så godt som i går, men han viste tænder og løb periodevis rigtig flot. Dommeren var fint tilfreds med ham, selvom han syntes, det var hyggeligt at bide lidt i hende.

Mor Inja, gjorde det super godt i dag.

Først vandt hun champion klasse, så blev hun bedste tæve med CAC VDH + Klub og blev dermed blev hun NY TYSK KLUB CHAMPION og endte med det flotte resultat, som BOB (i DK BIR). Rigtig flot af Inja på hendes første udstillinger efter fødslen af vores dejlige C-kuld.

Undskyld, Daniela, jeg har desværre ikke er ordentlig billede af BOB- og BOS-hundene. Baghira ville lege med Inja og omvendt – gerne lidt vildt om de gjorde i sommers

 

2017.03.09 – Cesisa`s afrejse

I aftes måtte vi sige farvel til Cesisa eller Pete, som han bliver kaldt nu.

Pete flyttede hjem til hans nye familie (mor Anne, far Jesper og børnene Noah, Maria og Olivia) i Århus.

Man glemmer fra gang til gang (eller skubbet det så langt om i baghovedet, som muligt), hvor svært det er at tage afsked med ens dejlige hvalpe – og især nok de 3 her fra C-kuldet. De var kun de 3 og de er kommer så langt ind under huden på mig, som ingen fra de 2 andre kuld har gjort, med undtagelse af Mali, fra vores B-kuld. Men med kun 3 hvalpe, har man også rigtig meget tid til hver enkel.

Det mest pudsige var – det har jeg ikke set før – at Mjukuu og Chuma gik og ledte efter Pete i huset – han måtte da være et sted, han kunne da ikke bare blive væk, som der skulle leges m.v. Men endelig fandt de ud af, at han var væk.

Og….  ja, jeg følte, at det stykke af mit hjerte var blevet flået ud og min smerte og savn kunne især Chuma og Inja fornemme – Chuma puttede sig ind til mig og slikkede mig i hele hovedet, Inja var tæt på mig og også hun delte kys, slik og kærtegn ud ….. og så Mjukuu, den lille sjover, han sov bare.

 

2017.02.19 – Lidt Info om vores 3 drenge

I dag søndag var de rigtig dygtige – de scorede endda hat-trick. Hele 3 gange gik de til døren og ville ud og alle 3 gange lavede de både stort og småt. Selvfølgelig skete der også uheld indendørs – det kan slet ikke undgås endnu, de er trods alt kun 5½ uge gamle.

Men de er blevet mere renlige her på det sidste – de er nu 4½ dage siden, at de har lavet stort inde i hvalpekassen OG IKKE EN GANG OM NATTEN.

De trives, tager på, udvikler deres balance og motorik, undersøger og smager OG DRILLER MOR INJA.

Her i aften vejer – Hr. Rød 4320 g Hr. Grå 4660 g Hr. Lyseblå 5120 g.

Det er 3 vidt forskellige hvalpe – de forskellige hoveder, 3 forskellige farver og 3 forskelle sind/temperamenter – så det bliver godt nok svært at skulle vælge eller fravælge.

 

2017.02.11 – Hvalpe 4½ uge gamle

Her kommer lige et billede af de 3 Izinja-drenge.

De bliver præsenteret i fødselsrækkefølge.

Hr. Rød Hr. Grå Hr. Lyseblå

 

 

2017.02.04 – Første besøg af hvalpekøbere

I eftermiddag kom Anne, Jesper, Noah, Maria og Olivia på besøg, som de første hvalpekøbere.

Alt gik over forventning fra vores side – vi må sige, at Inja-musen slægter hendes far mere og mere på.

Vi har altid vist, at hun er en god og kærlig hund, men det hun viste i dag, var som at se hendes far – og HELT FANTASTISK. Far og datter har åbenbart det gen der gør og gjorde, at de heller end gerne deler ud af deres kærlighed til alt og alle – bare der bliver snakket og kælet for dem, så er og var de glade og tilfredse.

Inja er ikke van til at omgås børn i det daglige, men hun accepterede  fuldt ud,  at der sad 3 børn inde i selve hvalpekassen med hver deres hvalp på skødet, men… det har selvfølgelig også noget at sige, at børnene var stille, rolige og på fuld bølgelængde med både hvalpe og Inja. De glemte på intet tidspunkt at snakke og kæle med Inja, selvom det var hvalpene, der havde deres fulde interesse.

Vi er så stolte over vores lille Inja-mus.

Inja følte trang til at være en del af de 2 trekløvere.

Tak for et hyggeligt besøg – vi ser frem til at se jer i Sunds efter jeres skiferie

 

 

2017.02.03 – Nyt fra hvalpekasse

Så lykkes det endelig at få et billede med de 3 musketerer, Chuma, Mjukuu Wa Mwisho og Cesisa  (og … navnene står i tilfældig rækkefølge – det er nemlig ikke bestemt endnu hvem, der bliver hvem) – ikke verdens letteste opgave, hvis man vil have dem alle med front mod kameraet.

De 3 banditter trives i bedste velgående og har allerede passeret de 2 kg – nogle små fede, lækre hvalpebasser.

Men…. de er allerede så godt “gående”, at de på deres 3 ugers fødselsdag kravlede eller mavede dem over hvalpekassens sidestykke og ud til mor Inja, der tog sig en slapper udenfor kassen på madrassen, så… det bliver nok der små karle, der skal holdes et ekstra godt øje med.

Må vi ikke godt komme ud og lege????

Der er så kedeligt herinde og I og mor Inja må godt være udenfor, hvorfor må vi så ikke?

 

 

2017.01.30 Nyt fra hvalpekassen

Jeg kan slet ikke lade være med at dele denne lille søde og kærlige gestus med alle jer derude.

Da jeg stod op her til morgen var der liv og glade dage i hvalpekassen.

Pludselig satte en af hvalpene sig ned i den ene ende af hvalpekassen og kiggede op og da jeg satte mig ned ved hvalpekassens åbning, kom han “løbende”, så godt som hans balance tillod og hans små ben kunne bevæge sig lige hen til mig med logrende hale og så skulle han bare nusses – flot klaret af en knap 3 uger gammel hvalp.

2 af hvalpene (en genganger) havde gjort det samme her i weekenden, men da troede jeg ikke rigtig på, at det kunne lade sig gøre – det måtte være en tilfældighed. Men nu er det sket hele 2 gange på ikke en gang 2 dage, så…. det er en stolt og glad hundemor, der skriver dette oplæg.

Det er da slet ikke til at stå for.

Se billeder af hvalpene på min blok. Går ind via min hjemmeside på hvalpe/planlagte kuld og tryk på HVALPEBLOK.

 

2017.01.27 – Præsentation af de 3 små Akono/Inja-drenge

Her har vi så de 3 små Akono/Inja drenge – Mjukuu Wa Mwisho, Cecisa og Chuma.

Men hvem, der kommer til at hedde hvad, kommer først senere – hen omkring det tidspunkt, hvor de skal chippes.

Alle 3 er super dejlige og udvikler sig helt enormt hurtigt.

Det er sjovt at se deres forskelligheder allerede nu – men der kan ske ændringer hen ad vejen, men alligevel.

Mor Injas mælkebar er godt fyldt og de små tager gerne og ofte en smut forbi, så det bliver nogle små fede basser, der flyver fra reden i marts.

Allerhelst ville jeg beholde dem alle 3 – men DEN GÅR IKKE, siger Erik!!!!!!!

 

2017.13.01 –  Diplom på titlen Tysk Champion

Fredag den 13.1.2017 kom Injas diplom fra VDH – så nu er det helt officielt, at hun er TYSK CHAMPION VDH.

Hvor er vi stolte af vores lille mus.

Hun gør det bare så godt og det bedste af det hele er, at hun kan lige at blive udstillet.

Inja har det lidt, som hendes far, Mwisho – udstilling er sjov, for der er hun i centrum – det er bare så dejligt at se. Men hvor har jeg ondt at de hunde, der bliver “trukket” i udstillingsringen og som bestemt ikke kan lide det.

Man skal huske på, at udstilling IKKE ER FOR HUNDENS SKYLD; MEN FOR OS MENNESKERS SKYLD.

 

2017.01.11 – Inja/Akono- hvalpene er her

Så kom hvalpene endelig.

Den første hvalp kom til verden kl. 19,25 – en dejlig lille dreng på 276 g og så…. alt gik i stå og kl. ca. 22,40 var vi ved dyrlægen for tjek samt div. sprøjter m.v., men der kom stadig ikke gang i fødslen selvom vi nu vidste, at der nu skulle komme 3 hvalpe totalt.

Kl. ca. 2,30 måtte vi igen en tur til dyrlægen og han mente, at hvis vi skulle redde de sidste 2 hvalpe samt skåne Inja for komplikationer, så var der kun kejsersnit tilbage og med Erik og jeg som assistenter, kom de sidste 2 drenge til verden kl. ca. 2,40 (nr. 2 m. en vægt på  343 g og nr. 3 med en vægt på 485 g).

Alle 3 drenge var korrekte – flotte ridge m. 2 korrekte kroner, alle sortnæsede, ingen sinus eller knækhaler og med et min. af hvidt, og alle med maske – hvor er vi glade, lykkelige og taknemmelige.

Mor Inja har det godt efter kejsersnittet, selvom hun virker lidt stresset og gerne vil bygge en hule til hende og hendes 3 små sønner, så hun kan holde alt på det private plan.

Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at stresse hende yderligere, så det står på fodring i hvalpekassen, sidde og ligge i hvalpekassen sammen med hende og hendes 3 små hundebørn, nussen og masser af kærlighed.

Endnu en gang tak til Petra og Wolfgang, fordi vi måtte bruge Akono, som far til vores C-kuld.