2018.11.04 – Udstilling i Herning

Udstilling “næsten” i baghaven – Herning Messecenter

Indgangen med alle 3 hunde, mor Inja, Mjukuu og lille Azana gik fint – Inja og Mjukuu har prøvet dette tumult mange gange efterhånden, men det var første gang for den lille prinsesse. Men hun klarede det så flot.

Da vi var kommet ind og på plads, var der tid til en lille tur rundt og hilse på en masse nye mennesker, men… jeg måtte konstatere, at den lille prinsesse ikke er så selvsikker, som hun giver udtryk for. Hun ville godt hilse på folk, men det skulle foregå i hendes tempo og på hendes betingelser, men kommer tid kommer råd. Hun skal nok lære det.

Lille Azana stillede på  hendes første officielle udstilling – i Baby Klasse (den sidste gang i denne klasse – om blot 4 dage bliver vores D-kuld allerede 6 måneder).

Men ud over lidt usikkerhed generelt klarede Azana udstillingen rigtig flot, med et SL1 og bedste baby – så hun havde chancen for lidt mere træning i Store Ring senere på dagen..

Mjukuu og bror Chuma stillede i Mellem Klasse, Mjukuu m. Excl. 1 m. CK og Chuma m. Excl.3 – dejligt at se de 2 drenge i en ring, de tager det bare så fint og er i god balance med dem selv.

Mjukuu endte som 6. bedste han – rigtig flot.
Mor Inja blev 3. bedste Champion m. CK og endte som 5. bedste tæve.
Jeg kan kun være stolt af mine dejlige hunde.

Også tak til Jan, som mødte op med Azana`s søster Dumisa. Dumisa tog det hele i stiv pote og var bare så dygtig og glad hele tiden2018.09.19 – Vores elskede 3-kløver
 
Mor – Inja Søn – Mjukuu Datter – Azana
 

2018.09.16 – Skue i Kolding – god dag for Kennel Izinja

Så kom dagen hvor vores lille prinsesse skulle prøve noget lidt mere officielt – skue i DKK Kreds 4 i Kolding.

Lille Azana gjorde det faktisk rigtig flot, bortset fra at hun ikke ville vise tænder, noget hun normalt ikke har noget i mod – men det kan skyldes, at hun har mistet 3 tænder siden fredag. Men ellers fik hun en flot kritik og med præmieringen SL1.

Hele dagen var den lille prinsesse bare en fornøjelse at have med, selvom hun kunne se mig eller hendes storebror, Mjukuu, udenfor teltet, sagde hun ikke en lyd –  hun sad bare lige så pænt i hendes bur og kiggede.

Azana Mjukuu der handles af Jette

Hendes storebror, Mjukuu, var i ringen med tante Jette – og også han gjorde det rigtig godt  ligeledes med en flot kritik og præmieringen Excl.1 – senere i STORERING vandt han Mellemklassen af alle racer og gik videre til BIS-konkurrencen, hvor han endte som BIS6.

Tak til Jette for den flotte fremvisning.

Chuma der handles af Jette

Azana`s 2. storebror, Chuma, havde også en rigtig god dag. Han fik også en rigtig flot kritik og præmieringen Excl.1 og blev bedste Åben Klasse Ridgeback og senere i STORERING blev han placeret som nr. 4 af alle Åben Klasser af alle racer.

Rigtig flot Jette og et stort tillykke.

Tak til alle for en god og hyggelig dag – selvom dagen startede med kulde og mega regnbyge.

 

2018.09.03 – Kennel Mwba Mzuri`s C-Kuld fylder 6 år i dag

Et kæmpe stort tillykke til  Mwisho`s dejlige hvalpe, banditterne fra Kennel Mwba Mzuri, som i dag fylder 6 år.

Mwisho og Gracia gjorde det godt og ud i verden “fløj” 10 dejlige hundebørn.

Desværre må der et par stykke se til fra hundehimlen i dag – men de sender med garanti mange potedask til deres søskende hernede.

Jeg mindes stadig, da jeg så de små banditter hos Sanne og Jens – man var solgt på stedet. Men tiden flyver afsted og i dag fylder hvalpene så 6 år – 6 år med deres familier rundt omkring i det ganske land.

Endnu en gang stort tillykke

Ane Marie og resten af Sunds-banden

 

2018.08.04 – Nordisk udstilling i Billund

Et kæmpe stort tillykke til Izinja Akin`s Chuma og hans mor, Jette med det mega flotte resultat i dag i Billund.

Chuma og Jette vandt Mellem Klasse hanner  med EXCL1 m. CK og endte med den fantastiske flotte placering som BHK2 (bedste hanhunde Klasse 2) m. cert og Res.Ncac.

Det er bare så flot – kæmpe stort tillykke til Jette og Allan med Chumas flotte resultat.

Jeg er bare så stolt af jer og mega glad på jeres vegne.

Endnu en gang tak for en dejlig aften med lække mad, god vin og ikke mindst dejligt selskab.

Billeder fra i aftes – fredag den 3/8 2018.

 

2018.07.14 – Mwisho`s kuld fra Kennel Safero fylder 6 år i dag

Et kæmpe stort tillykke til Mwisho`s kuld fra Kennel Safero.

De 7 dejlige hundebørn fylder i dag 6 år.

Jeg begriber ikke, hvor tiden er blevet af. Jeg husker det, som i går, da opringning kom fra Tyskland om, at Mwisho var blevet far til 7 skønne hvalpe.

Allerede 3 uger senere var jeg i Tyskland for med selvsyn at se de små – åh, hvor var de dejlige. Og tænk, en af dem skulle flytte hjem til os.

I dag har vi Inja-musen, som i maj fødte hendes 2. kuld hvalpe.

Vi er glade og lykkelige for Inja og vi sender de bedste ønsker og hilsner til hendes søskende og deres familier.

Endnu en gang et stort tillykke med de 6 år.

 

2018.06.17 – Chuma på udstilling i Vejen

Et kæmpe stort tillykke til Jette og Chuna med det flotte resultat i Vejen.

Chuma placerede sig i Junior Klasse med Excl.1 m. CK, fik junior CAC og blev kvalificeret til Cruft 2019.

Jeg er stolte af jer, Jette og Chuma. I er et godt team.

 

 

2018 Pinsen – Dobbelt udstilling i Goch

Pinsen stod på dobbelt udstilling i Goch, mens Erik var babysitter derhjemme for Inja og hvalpene.

Jette (Chumas mor), Chuma, Mjukuu og jeg tog turen til Goch næsten helt ovre ved den hollandske grænse – en lang og sej tur med masser af kø og vejarbejde. De 2 drenge klarede turen rigtigt fint, de slappede af og nød at være i centrum.

På lørdagens udstilling gjorde Jette og Chuma det rigtig godt under Burkhard Seibel og fik en flot placering med et V3, Mjukuu måtte nøjes med et SG og kom derfor ikke videre på dagens udstilling.

Lørdag aften var der festmiddag og fejring af TOP TEN Hundene – Inja-musen – til trods for, at hun havde hvalpe sidste år – var placeret på Top Ten. Jeg regnede med, at det var en 10. eller 9. plads, men…… Den lille dronning havde gjort det endnu bedre end jeg havde regnet med og var placeret som nr. 4 – hvor er jeg glad og stolt af min lille Inja.

Søndag bød på endnu en varm udstillingsdag – i dag vendte resultatet og Mjukuu blev placeret som V3 og Chuma fik et SG – Chuma havde egentlig fortjent en langt bedre placering, da ham og Jette gjorde det helt fantastisk. Og skal jeg være helt ærlig, gjorde han det bedre end Mjukuu.

Tak til Jette og Chuma for nogle dejlige dage i Goch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018.05.14 – Farvel til lille Grå

I week-enden måtte vi desværre sige farvel til lille Grå – eller lille fighter, som jeg havde døbt ham.

Lille Fighter kom til verden ved kejsersnit i tirsdags og allerede der var han lidt svær at på gang i, men han kom sig og kunne hyle/skrige mega højt, sprællede med benene og ville ikke holdes og da han kom ned i kassen til hans to søskende, forsøgte han at komme op af kassen.

I løbet af det næste halve døgn begyndte det desværre at gå tilbage med ham og han blev gradvis svagere, men hverken Inja ikke jeg gav op.

Han fik mad hver 2. time med en lille sprøjte og Inja gjorde ham ren og var der i  det hele taget for ham.

Fredag fik jeg et lille håb, efter at have talt med dyrlægen – han mente, at når Inja stadig var der for ham, så sendte han de rigtige signaler til hans mor, ellers ville hun afskrive ham og koncentrere sig om de andre hvalpe og om aften ved vejning kunne jeg også konstatere, at han havde taget på i vægt, hvilket også var et punkt dyrlægen nævnte var vigtigt, hvis vi skulle have held med at beholde ham.

Inja-musen flyttede ham hele tiden med sig – var hun på hendes pude udenfor hvalpekassen tog hun med med og når hun gik ind i hvalpekassen igen tog hun ham igen med.

Den sidste nat mente Inja, at han skulle være mellem hende og mig på madrassen og sådan blev det og det var også her han sov ind.

RIP lille fighter – du kæmpe, men tabte. Men den tid du var hos, kom vi til at elske dig.

 

2018.05.11 – Kennel Izinja`s D-kuld er her

Så kom vores D-kuld endelig til verden – helt nøjagtigt den 8/5 2018.

Det blev en fødsel på godt og ondt – vi mistede desværre en stor, korrekt han – han var dødfødt.

Efter hans fødsel fik Inja en kraftig blødning og derfor endte resten af fødslen med kejsersnit, da blødningen ikke kunne lokaliseres.

Kønsfordelingen blev 5 hanner (heraf 1 dødfødt) og 3 tæver.

Alle kommende hvalpeejere har fået besked om, at de får en lille pige eller dreng hjem i juli.

Lille frøken lysegrøn byder alle velkomne, selvom hun protestere over skal skulle rengøres af Mor Inja.

 

2018.05.07 – Inja føder om ikke så længe

Allerede i morges begyndte at tømme sig og gøre sig klar til hvalpenes fødsel.

Inja har intet spist siden i aftes og kun drukket meget lidt vand i løbet af natten.

Hun virker meget rastløst og kan ikke finde hvile ret længe ad gangen.

Og hvalpene – de hygger dem rigtig i mor Injas mave. Aktivitetsniveuaet er stort – så de vil formentlig gerne snart ud.

 

2018.05.05 – Vores B-kuld fylder 10 år

Kære alle – 2- og 4-benede

Et kæmpe stort tillykke med den runde fødselsdag – 10 år, flot og høj alder for en stor hund.

Jeg husker endnu fødslen for 10 år siden ganske tydeligt, vandet gik kl. 6,50 og den første hvalps ankomst ca. 2 timer senere. Ved 14-tiden måtte turen går ind til dyrlægen, da alt ligesom stoppede eller Chessie havde stadig veer, men der kom ingen hvalpe og jeg kunne mærke op til flere hvalpe i den fødende mor.

Men efter en sprøjte og et røntgenbillede gik turen atter hjem til Sunds og de sovende hvalpe, som havde måtte undvære deres mor i ca. 3/4 time og så….. vupti kom B`unfana til verden – knap 2 minutter efter hjemkomst.

Sidste hvalp kom til verden kl. ca. 23,10.

Det var blevet til en lang og trættende dag for både Chessie-tøsen og os andre, men Chessie var glad og stolt af hendes 11 flotte og dejlige hvalpe.

På dagen sender jeg også mange tanker til B-themba, som må se til fra hundehimlen.

Endnu en gang stort tillykke til jer alle – jeg håber I 2-benede rigtig forkæler mine små englebasser i dag.

Mange tanker og knus

Ane Marie og resten af Sunds-banden

 

2018.05.03 – Sidste vejning af Inja før fødsel på 57. dagen

Så blev den sidste vejning af Inja-musen foretaget – den sidste inden fødslen.

Inja-trolden har taget 8,4 kg på siden parringen med Gamba, så hun er tung og besværet og gider stort set inden andet end at sove, hvile og spise, spise og atter spise

 

2018.04.26 – Vores A-kuld fylder 11 år i dag

Et kæmpe stort tillykke til vores A-kuld – vores første kuld.

Desværre har vi kun 2 tilbage, Kosi og Bell (Amandla) – resten ser til fra hundehimlen. Der kunne sagtens havde være flere her i dag, men sådan skulle det desværre ikke være.

På denne tid (her ved ca. 16-tiden) for 11 år siden havde Chessie-musen netop født den sidste hvalp, Amandla og vi var ved at være klar til at tage ind til dyrlægen for at få en indsprøjtning – og så skulle der bare slappes af. Vi havde være på siden aftenen i forvejen, så vi var trætte og det samme var Chessie og bror- mand, Mwisho.

Vi glæder os over, at vi stadig får billeder fra de 2 fødselarer og Kosi ser vi også af og til – tak for det.

Endnu en gang stort tillykke med dagen

 

 

2018.04.18 – Inja vokser og vokser både i vægt og omfang

Dagens kontrol vejning hos dyrlægen lød på 35,1 kg – meget til en lille tæve, som Inja.

Siden Inja blev parret har hun taget 3,9 kg på og vi er endnu kun på 41. dagen.

Men Inja trives og har det godt, men…. konstant sulten. Det er lidt mærkelig at have en konstant tikkende hund i huset – men selvom hun tikker, er det alligevel ikke alt hun gider (læs vil) spise.

Billeder er fra søndag den 15/4 2018

 

2018.04.14 – Udstilling i Grossenaspe

Stort tak til Jette for at vise Mjukuu på dagen – min fibersprængning gjorde, at jeg ikke selv kunne løbe og dermed stille Mjukuu.

De 2 gjorde det rigtig flot sammen og fik et flot V.

Selvfølgelig skulle Mjukuu prøve at drille Jette lidt, men hun var godt forberedt, så hans drillerier faldt ligesom til jorden.

Endnu en gang tusind tak, Jette.

 

2018.04.05 – Endnu en super dag med gode

HURRA HURRA – ENDNU EN SUPER DAG MED SUPER RESULTATER

2 af mine drenge fra vores D-kuld: Mjukuu og Chuma blev røntgenfotograferet mandag den 26/3 2018 og i dag kom de gode resultater

Izinja Akin`s  Mjukuu Wa Mwisho – Status: HD  0/0,  AD  0/0,  OCD fri

Izinja Akin`s  Chuma – status: HD  0/0,  AD  0/0,  OCD  fri

Jeg er så ubeskrivelig glad.

Tak Jette, fordi du fik Chuma røntgenfotograferet

 

2018.04.04 – Hurra Inja er scannet drægtig

Pyhhhh, så fik vi endelig vished.

Så kom dagen – selvom dyrlægen fremskønne dag og tid, men så kunne jeg få vished.

En dags kortere ventetid – men er det godt eller skidt.

Det var med nerverne udenpå tøjet, for da Inja kom på vægten, vejede hun det samme som for en 1 uge og 2 dage siden – 31,8 kg, men….. den lille dame har næsten heller ikke spist hendes morgenmad siden før påske + har sovet rigtig meget, så et eller andet sted, giver det mening, at Inja ikke har taget på i vægt.

Endelig blev vi kaldt ind til dyrlæge Lars og scanningen gik i gang og………… Men tankerne meldte sig: Hvad nu, har alle signaler fra Inja været flalske, har mine formodninger været indbildninger?

Stor var glæden at scanneren kørte hen over hendes mave – der var gevinst med det samme og dyrlægen talte og talte, skiftede scannerhoved og scannede igen og kom hele 4 gange til det samme resultat.

Man skal dog huske på, at en scanning godt kan snyde, men vi håber, at dyrlægen talte rigtig. Jeg er bare så glad og stolt. Nu skal vi så bare igennem en ny ventetid – ventetiden til fødslen i maj – for at se fordelingen af hanner og tæver.

 

2018.03.08 – Inja er parret

Så er det sket……

Inja er i dag parret med tyske Gamba.

Så nu er det kun at krydse fingre og alt muligt andet på, at det give små Inja`er   og   Gamba`er    i maj.

Endnu en gang tusind tak til Elka og Markus forbi jeg måtte bruge jeres dejlige han i min avl.

Og tak Markus for nogle gode og hyggelige dage.

 

2018.02.23 – Inja er gået i løb

Så endelig kom dagen – det første blod. Ikke meget, men nok til at kunne konstatere, at den lille dronning er gået i løb.

Så denne gang har hun næsten holdt terminen – ellers kan hun svinge fra 5 – 7 måneder mellem hver løbetid, så det er lidt svært at planlægge.

Så nu skal der komme rigtig gang i hende og så skal vi have lavet nogle test i næste uge, så vi kan finde et rigtige tidspunkt for at køre ned til Markus og den kommende far, Gamba.

 

2018.02.22 – Mor og søn

Tja, hvad mon de 2 banditter står og pønser på.

Det er bestemt ikke noget der har med artig at gøre – tror der er “ballade” i luften.

 

2018.01.17 – Skue i Nørager

Flot resultat på dagens skue i Nørager.

De 2 brødre kæmpede om 1. pladsen og som dommeren sagde, så var det rigtig svært, men hun skulle jo vælge en og Chuma var den, der på dagen løb mest lige i diagonalen, så Chuma blev Excl.1 samt bedste han og BIR.

Nu var der så ventetid indtil de afsluttende konkurrencer i Store Ring – Chuma skulle både ind, som bedste junior og i Gruppe 6 som BIR.

Først bedste junior – blandt nogle og 20 fremmødte juniorer, fik Chuma og mor Jette en flot 3. plads – et kæmpe stort tillykke.

Og så til Gruppe 6 – jeg var mere nervøs end hvis jeg selv havde stået i ringen – pyhhh. Men…. Chuma og Jette skuffede ikke, de vandt Gruppe 6 og gik videre til BIS-konkurrencen, hvor de desværre ikke blev placeret.

Et kæmpe stort tillykke til Jette og Allan med den flotte placering.

Jeg er bare så stolt af jer begge 2, Jette og Chuma.

 

 

2018.01.15 – Parring i februar 2018 mellem Gamba og Inja

Vi er stolte af, at kunne annoncere parring i februar 2018

mellem Multi CH Kifahari Kuzaa Gamba og CH Safero A`inja

Det var vores plan, at vi skulle have brugt Gambas far Dakari, men som den samvittighedsfulde hanhundeejer, valgte Markus at få undersøgt begge hunde og desværre er Dakaris sundhed ikke til en parring i denne omgang – det skal siges, at Dakari  ikke fejler noget alvorligt.

Men Markus og jeg har lige fra start haft en Plan B og det bliver så sønnike, altså Gamba, der skal være far til vores D-kuld.

Tak til Elke og Markus, fordi vi må benytte jeres dejlig dreng til vores D-kuld

Dakari og hans søn Gamba er nøje udvalgte – de er hunde, som jeg har kendt igennem mange år. Så hvem vi kom til at bruge, havde for os ikke den store betydning.

Gamba har et super godt temperament, er sund og rask og er i det hele taget en rar og kærlig hund. Hos os er sundhed og temperament i højdesæde.

Det er en parring, vi glæder os rigtig meget til.

Er du interesseret i en hvalp efter disse 2 dejlige forældrehunde, så kontakt os på Email: rr@izinjadk eller mobil 4079 4072.

Tak til Sanne Bækgaard for den flotte collage.

 

2018.01.10 – C-kuldet fylder 1 år

Et mega stort tillykke med 1 år fødselsdagen til vores dejlige C-kuld.

I dag fylder Chuma, Mjukuu og Pete (Cesisa) 1 år.

Tænk der er allerede gået 1 år siden de 3 banditter blev født – Pete som den første ved en normal fødsel og midt på natten kom Chuma og Mjukuu til ved kejsersnit.

3 sunde og raske drenge, som i dag spreder liv og glæde rundt omkring – Pete i Århus hos Anne, Jesper og børnene og Chuma i Bording hos Jette og Allan og Mjukuu – tja han kom aldrig hjemmefra.

Vi, Erik og jeg samt resten af Kennel Izinja ønsker et kæmpe stort tillykke med fødselsdagen.