2020.12.24 Julehilsen

Vi ønsker vores dejlige familie, vores gode og trofaste venner og gode bekendte en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Året 2020 har ikke blot været præget af Corona – coronaen har fyldt noget, men ikke meget for vores vedkommende – men også med en masse aktiviteter i hjemmet: der er blevet malet, lagt nyt gulv, afhøvlet og lakeret gulv i stuen og gjort hovedrent, ryddet op i skabe og skuffer. Bilen er blevet skiftet. Jeg er blevet opereret i skulderen, hvilket har givet mig “næsten fuld førelighed” tilbage og ikke mindst et jobskifte – et job med masser af udfordringer i en virksomhed i stor fremdrift og ikke mindst en masse søde og rare kollegaer.

Hundene har udmærket dem godt på de få udstillinger, som året har budt på – den største trumpf har dog været, at Azana erhvervede sig titlerne som både Tysk og Dansk Champion i september i Ennepetal – en glædelig overraskelse som afsluttede en dejlig ferie i det tyske

Vi ser frem til 2021 og håber på, at der igen kan blive mulighed for at komme ud at rejse, komme rundt på hundeudstillinger, give knus og kram uden skal skulle passe på og ikke mindst at kunne “hoste lidt” uden at blive set skævt til.

Kære alle vi ses i 2021 og vil nyde vores gensyn dobbelt så meget.

 
2020.11.08 Izinja Akin`s Chuma og Jette bestået schweiss-prøven 400m/20 timer m. en 1. præmie i Rold

Et kæmpe stort tillykke til Jette og Chuma med den flotte 1. præmie i schweiss-spor 400m/20 timer i Rold skov i dag.
Mindre end 2½ måned efter af have bestået schweiss-prøven 400m/3 timer, bestod de deres 2. prøve ligeledes med en 1. præmie – det er bare så flot.
Så mangles der kun 1000m/20 timer før schweiss-championatet er i hus, men der er tid nok til at træne i, da der skal gå min. 12 måneder fra den første beståede prøve til den sidste beståede prøve.
Endnu en gang stort tillykke – jeg er stolt af jer
2020.10.14 – Så kom beviset

I dag kom så endelig Azana`s diplom på, at hun er TYSK CHAMPION.

Azana blev TYSK CHAMPION den 13/9 2020 under dommer Henk Salm, NL i Ennepetal – men selv om man selv er hurtig til at sende papirer og betaling til VDH, kan der desværre gå et pænt stykke tid med registreringen, udskrivning af diplom og så efterfølgende med forsendelse med  postvæsnet. Diplomet blev afsendt til Dortmunt den 6/10 2020 og 1 uge og 1 dag senere nåede det så endelig til vores adresse.

2020.10.04 RRK-udstilling i Korsør

Tja, mange udstillinger er det få af i denne Corona-tid, men…. alligevel blev det er en smut til Korsør, hvor Rigeback Klubben afholdte udstilling. Drengene, Chuma og Mjukuu begge i åben klasse: Chuma fik VG og Mjukuu Excl.3 – jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig forstår, hvorfor Chuma bliver dårligere præmieret end Mjukuu, da han efter min mening er bedre sat sammen, men så kan han heldigvis så mange andre ting, som Mjukuu ikke  kan.
Så det var mit Dream-Team der skulle redde dagen, OG DE SVIGTEDE IKKE.
Azana stillede for første gang i Champion Klasse, fik et Excl. 1 m. CK, blev bedste tæve og BOB.
Tusind tak til min super handler Jette Pedersen – du og Azana er en fryd for øjet i en udstillingsring.
Dagen fik dog en noget ”træls” slutning, da min handler blev verbalt overfaldet – men alt fra vores side var før udstillingen vendt med DKK,
så vi var sikre på,  at Azana måtte stille i champion klasse.
Endnu en gang tak til Jette

2020.09.14 Farvel Basse-mand

I dag rejse vores lille Bassemand (Izinja Winche`s B`Duna) over regnbuebroen.
Basse var den første Rhodesian Ridgeback i Danmark der blev Vildsporschampion, hvilket vi er og var meget stolte af – Basse og Iben elskede skov og
mark og gik rigtig mange ture rundt i det nordjydske. Men det Basse elskede allermest var at få lov til at løbe rundt ude hos ”køerne”, hvor han rigtig kunne
strække igennem, grave efter mus og i det hele taget bare være en fri hund.
Basse havde hans hjem hos Iben, som gav ham al den kærlighed, en hund kunne tænke sig, og de ganske få gange, Basse har været væk fra Ibens side kan
tælles på en hånd.
Også Basses mormor Kirstine tog sig glad og gerne af vores lille dreng – så uanset hvor Iben boede, kom mormor på besøg m. masser af guffer og kærtegn,
knus m.v.
Tak Iben og Kirstine fordi I altid var der for Basse – I har givet ham det bedst tænkelige hjem, et hjem med frihed, træning, spor og ikke mindst masser af
kærlighed.
Vi er sikre på, at din mor Chessie og din elskede onkel Mwisho samt dine dejlige søskende tog imod dig – nu kan du igen løbe rundt og lege, pjatte, fange mus
m.v. uden smerter, men bare have det hundeliv, som du havde her hos alle os to-benede. Vi ved at du bæreer et savn i dit hjerte efter din mor Iben og din mormor Kirstine, men I mødes igen.
R.I.P. Bassemand – du vil altid være savnet.

Izinja Winche´s B`Duna – Basse 5.5.2008 – 14.9.2020

 

2020.09.12-13 – Dobbelt udstilling i Ennepetal

Lørdag den 12/9 2020 under dommer Lothar Schneider (dommerændring fra Dr. Peter Beyersdorf til Lothar Schneider) – vidste vi på forhånd, hvordan det ville ende med Chuma, men med Mjukuu og Azana kunne der ske hvad som helst.
Mjukuu fik et V3 og Chuma hans SG og Azana V.
Før aftenens festmiddag blev der uddelt priser for bedste junior han og tæve, bedste veteran han og tæve samt til TOP-TEN-hundene

Mjukuu nr. 9 på TOP TEN for 2019     Azana var bedste junior tæve 2019

 

 

 

 

 

 

– er lidt stolt af mine dejlige hunde


Søndag under dommer Henk Saml gik det knap så godt for drengene – de fik begge SG.
Men Azana vandt hendes klasse – åben klasse tæver, hvor der var 
23 til meldte heraf 18 fremmødte og….. SÅ GIK HUN DET SIDSTE TYSKE CAC OG ER NU TYSK OG DANSK CHAMPION.
Jeg er bare så stolt af min lille kronprinsesse, som er i alder af 2 år 4 måneder og 5 dage har opnået så mange flotte  resultater og de sidste 2 især, da så mange udstillinger har været aflyst pga. Corona.
Tusind tak til min super handler, Jette, som på begge dagene handlede både Mjukuu og Azana – uden dig Jette havde disse resultater ikke været muligt.

2020.09.05 – Udstilling i Hadsten
Igen på denne lørdag, hvor vejret ikke var lovet for godt, var vi på udstilling.
Vejret var dog med os, indtil vi skulle pakke samme, men pyt, der skulle vi jo bare hjem.
Drengene i åben klasse fik begge Excl, Chuma Excl.3 og Mjukuu Excl.4.
Azana gjorde det igen godt i åben klasse tæver – Ecxl. 2 m. CK samt dagen 2. bedste tæver (BIK2) m. Res. Cac.
Endnu en gang tak til mit DREAM-TEAM for en god dag og en god handling af Azana.

2020.09.03 – Mwisho`s kuld hos Sanne og Jens
HIP HIP HURRA og ET STORT TIL LYKKE MED DE 8 ÅR.
Et kæmpe stort tillykke til jer alle med deres dejlige hund, som i dag fylder 8 år.
8 år er gået, og hvis man ser fra udstillingssiden, så betegnes de kære små 4-benede i en alder af 8 år, som veteraner.
Veteraner eller ej, hvis de har samme gejst og helbred, som farmand Mwisho havde i en alder af 8 år, så har de det godt.
Vi, fra Kennel Izinja, sender jer vores aller bedste ønsker om en god og hyggelig dag med jeres hunde.
Mange kærlige hilsner og potedask
Erik & Ane Marie

 

2020.08.29 – RR-Dag i Strøby – Azana BIR – bedste bevægelser – bedste danske opdræt

Endelig udstilling i Danmark – dejligt at være i gang igen, selvom turen måtte tages mod øst, nærmere betegnet til Strøby.
I regn og med fuld oppakning også i tagboks – gik turen tidlig lørdag morgen mod øst.
Jeg bandede godt nok indvendig noget over vejret, da udstillingen skulle være udenfor – MEN HELDIGVIS blev det ændret til indendørs, da banen stod  under vand.
Drengene – Mjukuu og Chuma stillede i åben klasse, men kun Mjukuu gik videre, men ”den åndsvage dreng” om han ville løbe ordentlig, næ nej, han skulle da forsøge af fange, den der løb foran, så det blev kun til EXCL.5.
Men Azana-musen gjorde lige rent bord.
Først vandt hun en stor åben klasse tæver m. EXCL.1 m. CK, så bedste tæve m. CAC og endelig BOB/BIR og…. så vandt hun også lige bedste bevægelser og blev bedste danske opdræt.

Tak til min super handler Jette – uden dig var min lille prinsesse ikke nået så langt og tak til pokalsponsorerne.

 

 

2020.08.13 – Farvel lille Zinza

I dag rejste vores lille Zinza (Izinja Winche`s B`Zinza) – til daglig kaldet Zimba over regnbuebroen.
Det er altid en trist besked at få, at ens hvalp har taget den sidste rejse, men vi ved det jo – allerede den dag, vi anskaffer os et elsket dyr, ved vi at der også bliver en afsked – en afsked som er svær og smertefuld at skulle tage. Men hunden skal ALDRIG lide at sit menneskes skyld. Når værdigheden ikke er tilstede mere, så er det tid til at sige farvel.
Vores lille Zinza var noget helt specielt, da han var i spil om, hvem af 3 drenge, der skulle blive hos os.
Men han fik alletiders hjem hos Marianne og Jørgen – et hjem med masser af kærlighed, hvor han ALTID var ønsket og elsket.
Han var knuselsket gennem hele hans levetid.
Tak Marianne og Jørgen fordi I gav min lille dreng et helt fantastisk liv og en værdig død.
R.I.P. lille Zinza

Izinja Winche`s B`Zinza – Zimba 5.5.2008 – 13.8.2020

 

 

2020.08.08 – Izinja Akin`s Chuma – 1. præmie på Schweissprøve

Et kæmpe stort tillykke til Jette og Chuma med det flotte resultat i dag.
Chuma og Jette fik en flot 1. præmie på dagens schweiss-spor 400m/3 timer i Dejbjerg Plantage.
Jette havde lidt af en kamp med at få Chuma til at tage det sidste knæk på sporet, men det lykkes efter en kort pause og lidt vand – dagen var ulidelig varm, ca. 30 grader og solskin.
Dommeren roste Chuma for hans flotte spor og Jette for hendes enorm gode føreregenskaber, dog måtte dommeren indrømme, at Chuma ikke var spor let at læse – så derfor endnu gang godt gået, Jette og Chuma.

Tak for billedet, Jette

 

 

2020.07.26 – Dobbelt udstilling i Hamburg (Hamburg Open Air)

Endelig kunne vi komme på hundeudstilling igen – det var bare så dejligt at se vores tyske venner og hundebekendte igen efter så lang tid og for ikke at glemme
det hele set-uppet omkring en udstilling, spændingen m.v.
Fredag overmiddag blev kursen sat mod syd – til Hamburg og hotel Zeppelin.
Efter indcheckning, luftetur med hundene var der tid til at spise den medbragt aftensmad (marrokanske frikadeller, små kyllingespyd, skinke og pastasalat
m. hjemmelavet dressing, en god flaske vin og til sidst et par spil Olsen.
Lørdag morgen kl. 10,00 (ikke præcis start, men ca. kl. 10,30) gik udstillingen i gang – først var det drengenes tur (Mjukuu og Chuma) i åben klasse –
Mjukuu havde mere lyst til at lege end alt muligt andet, men det blev dog til et flot V3 under dommer Lothar Schneider, DE og desværre kun et SG til Chumsen.
Senere blev det så Azana`s tur – første gang i åben klasse. Hun gjorde det rigtig fint og fik et V og uden placering. Hun faldt desværre ikke lige i dommerens smag selvom hun gjorde det bedre end nogle af dem, som blev placeret, men sådan er det jo en gang i mellem og det er spillets regler.
Søndag stod igen i udstillingens tegn, der var blevet lovet regn det meste af dagen, men ….. der var kun regn, mens vores telt blev stillet op og der blev gjort klart til opstart, resten af dagen bød på sol, let overskyet en gang i mellem, men ellers tørvejr.
Drengene gjorde det rigtig godt og indkasserede V begge to. Azana gik all-in i dag – først vandt hun en stor åben klasse (v1) m. CAC VDH og blev bedste tæve m. CAC Klub RRCD og endte som BOS.
Tusind tak til Jette for at vise IKKE BARE Azana, men også  Mjukuu – uden dig kunne de flotte resultater slet ikke lade sig gøre.
Tak for nogle hyggelige dage til alle.

 

2020.05.25 – Corona

Tidligere i år + sidste år havde vi plast-problematikken og ja…. Det var/er der en god grund til.
Verden bliver forurenet – verdens have flyder med plastaffald , naturen flyder med plastaffald, ja, overalt flyder det med plastaffald – alt dette plast forgår ikke og dyr må lide af denne grund.
Dyrene tror, at plasten er spiseligt. De arme dyr lider en forfærdelig skæbne med plastaffald i deres tarme og maver – ofte (temmelig tit) med døden (en pinefuld død) til følge.
Nu har vi så CORONA-HYSTERIET og glemt er alt om plast m.v. – eller det skulle man tro, da man ikke hører om det mere, MEN…… ALDRIG før er der blevet og bliver brugt så meget plast som nu: der bliver brugt plastikhandsker, plastforklæder, plastfutter til fødder, plast i værnemidler, plastskillerum i butikker m.v., alt bliver pakket i plastposer (før kunne der købes f.eks. friske rundstykke enkeltvis, nu er de pakket i poser m. X-antal styk i hver + nu skal rundstykkerne lunes i ovnen for at få ”det friske rundstykke”, som man har betalt for + der opstår madspild), der bruges/tømmes en masse engangsplastbeholdere, fordi der bruges mega mængder af håndsprit, håndvask og vaskemiddel.
Og så er der lige alt det andet som mistes – kontakt til andre og omverdenen, hobbies som er blevet lukket ned. Ja, man kunne blive ved og ved og ved. Jeg har ikke kunnet se logikken i dette og er efterhånden led, ked og træt af at høre om Corona.

 

2020.05.08 – Tillykke med de 2 år til vores seneste kuld – D-kuldet

Et kæmpe stort tillykke med fødselsdagen til vores dejlige D-kuld, som kom til verden på en dejlig, varm og solrig dag for 2 år siden.
Tiden ikke bare går, nej, den flyver afsted og de små banditter er nu voksne – måske ikke helt oven i hovedet, men aldersmæssigt burde de være det.

D-kuldet var lidt af en udfordring, da sommeren var mega varm og tør, og….. de små banditterne, ville de drikke? NEJ. De måtte tvangs”fodres” var drikkelse for ikke at dehydrere og perioden med hvalpemælk måtte forlænges, da det var det eneste de ville drikke. Men de klarede det jo så fint og flot.

Endnu en gang stort tillykke med fødselsdagen til vores elskede hvalpe og deres familier.

Mor Inja og deres 2 brødre (lille Fighter og lille navnløse) sender helt bestemt deres en hilsen fra hundehimlen.

Også et stort tillykke til Papa Gamba med hans dejlige hvalpe her i Danmark¨.

Mange kærlige hundehilsner og potedask
Erik og Ane Marie og resten af Sunds-banden

 

2020.05.05 – Tillykke med de 12 år til vores dejlige B-Kuld

Et kæmpe stort tillykke til alle vores dejlige hvalpe fra vores B-kuld og deres ejere.
Vi er så taknemmelige for, at der stadig er nogle fra kuldet tilbage og som har det godt og rart i deres dejlige familier rundt omkring i landet.
Vi ser altid frem til at modtage billeder og små beskeder om, hvordan det går dem.

Billedet her er de dog lidt ældre – hele 24 dage, men de var aktive, glade, sjove og bare dejlige.

 

 

2020.04.26 – Tillykke med de 13 år til Izinja Yanche`s Amandla – kaldet Bell

Et kæmpe stort tillykke med de 13 år til Bell fra vores A-kuld.

Bell er desværre den eneste der er tilbage fra vores aller første kuld hvalpe, men jeg ved, at hendes søskende og hendes forældre ser til fra Hundehimlen og sender mange potedask til deres elskede Bell.

Tak til Birgitte og Allan og deres 3 børn, for al den kærlighed, som de har givet og stadig giver min lille charmetrold.

Billederne er fra den 26/4 2013 samt fra juli 2018.

 

2020.04.12 Farvel til en stor, kærlig og elsket hund

I går sov Kosi (Izinja Yanche`s Inkosi) stille ind hos Camillas forældre, hvor hvem Kosi har boet hos det sidste lange stykke tid. Et hjem, hvor Kosi er kommet meget og blevet passet meget gennem hele hans liv, når Camilla har skullet arbejde eller været på ferie. Et hjem hvor han altid har været elsket og er blevet passet med stor kærlighed.

Kosi har haft et dejligt liv hos Camilla og nydt at have selskab af andre hunde (Fister og Henning og sidst af Thabo), han har nydt hans turet i Kæret sammen med Camilla og hans “venner” – ikke at det var sådan, at Kosi gad løbe rundt og lege med de andre hunde, næh nej, Kosi gjorde, hvad der passede ham og i HANS TEMPO.

Kosi sov stille ind i hans hjem med de 3 personer omkring sig, som han elskede allermest, Camilla og Camillas forældre.

Tak til Camilla, fordi du valgte Kosi til, frem for fra, da han fik konstateret Sinus, Du har altid været der for ham og har mange gange haft ham med på besøg. Besøg, som jeg tro han nød.
Men var Kosi ikke flyttet hjem til Camilla, var Erik og jeg enige om, at han skulle været blevet her.

 

R.I.P. min elskede dreng, du vil altid været savnet.

Kosi 26/4 2007 – 12/4 2020

Billede fra Camilla

 

2020.01.10 – Hip Hip Hurra – disse 3 dejlige drenge fylder 3 år i dag

Tænk 3 år er gået og drengene har udviklet dem fra små banditter til store banditter og…. til verdens bedste og dejligste drenge.

Alle har et super godt temperament, kan omgås alle mennesker og hunde og dyr uden problemer, men det bedste af det hele er, at de trives og har det super godt i deres hjem.

Stort tillykke til Pete, Chuma og Mjukuu og deres familier.
Mange potedask
Kennel Izinja